Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2006

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
07.09.2005 20:30 CET
8 : 0
(3:0)

Belgie

San Marino

Rozhodčí: Ian Stokes (IRL) - Martin Moloney (IRL), Ciaran Delaney (IRL)
Diváci: 8.207

Reportáž

Belgie - San Marino 8:0

Belgičané hned od začátku naráželi na pevnou obranu San Marina, které se dokonce dostalo do první šance, ale Andy Selva po rohovém kopu dlouho otálel se střelou. Obranný val domácí poprvé prolomili ve 33. minutě, kdy Mpenzu ve vápně fauloval Carlo Valentini, byl vyloučen a penaltu proměnil Timmy Simons. Pak začaly gólové hody, ještě do konce poločasu Belgičané přidali dva, nejprve Koen Daerden hlavou po rohu a minutu před přestávkou po Vanderhaegheho akci Thomas Buffel.

Ve druhé půli už padal jeden gól za druhým, ukazatel skóre se zastavil až na čísle osm. Krátce po sobě se trefili Mbo Mpenza a opět Buffel, šestou branku přidal Daerden, a to mu ještě rozhodčí jednu trefu neuznali pro ofsajd. Také Mpenza si připsal druhý zásah, trefil se hlavou po Goorově rohu. Tečku pak v 83. minutě udělal falšovanou ránou Daniel Van Buyten. Nejdůležitější zápas Belgii čeká v příštím kole, kdy přivítá Španělsko a aby mohla reálně pomýšlet na postup, musí vyhrát o tři góly.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele