Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2006

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
30.03.2005 16:50 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Andorra - Česko 0:4

Povinné tři body z Andorry jsou doma, čeští fotbalisté bez větších problémů vyhráli 4:0. Skóre z penalty otevřel Jankulovski, po něm se trefili sobotní střelci Baroš s Lokvencem a v nastaveném čase z další penalty pečetil Rosický.

Oproti utkání s Finskem udělal trenér českého výběru Karel Brückner tři změny - zraněného Reného Bolfa na postu stopera zastoupil David Rozehnal a duo Polák, Sionko v záloze nahradili Roman Týce a Štěpán Vachoušek.

Naši do utkání od začátku vstoupili tak, jak se čekalo - náporem a hned přišly i šance. Dvě dobré ale nevyužil Vratislav Lokvenc a i domácí začali vystrkovat růžky. Až do vápna se po pravé straně dostal Silva, přešel přes Týceho, ale nepřihrál přesně.

Češi po této šanci působili poněkud nervózně, ale za pár minut opět přišly střelecké příležitosti. Milanu Barošovi na poslední chvíli ukopl jeden z obránců, Vachoušek z voleje po centru Rosického přestřelil.

První branka, kterou si naši přáli dát co nejdříve, nakonec padla po půlhodině. Baroš se po parádní kolmici ze středu pole prodíral do vápna, kde byl nedovoleně zastaven a nařízenou penaltu nekompromisně proměnil Marek Jankulovski. Uklidnění v podobě druhého gólu přišlo ve 40. minutě. Lokvenc ve vápně udržel míč proti přesile, přihrál zpět Vachouškovi a jeho centr dosedl přesně na hlavu Milana Baroše, který se nemýlil.

Do druhého poločasu poslal Karel Brückner jednoho nového hráče, Romana Týceho nahradil Jan Polák, který odvedl dobrou práci v utkání s Finskem. Hned po pár minutách mohl liberecký záložník vstřelit svůj další reprezentační gól, když si naskočil na Vachouškův centr, ale hlavou zamířil nepřesně.

V 53. minutě po nádherné akci přišel třetí zásah. Rosický chytrým centrem za obranu našel Baroše, ten si poradil s obráncem a načechral míč na hlavu Vratislava Lokvence, který už měl na malém vápně poměrně snadnou úlohu. Zahrozili ale i domácí, do vápna se dostal Ildefons Lima, pak však naštěstí netrefil branku.

Po hodině hry přišel na hřiště Tomáš Jun a za pár okamžiků byl ve velké šanci - po pěkné kombinaci se sami před gólmanem Koldem objevili hned tři čeští fotbalisté, ale Lokvenc nečekal Junovu přihrávku a míč utekl do autu. Na druhé straně se zahřál i Petr Čech, když přímo na něj vyslal prudkou střelu zpoza vápna Ildefons Lima.

Češi trochu polevili v ofenzivním snažení, ani domácí se nikam nehnali a i když na obou stranách byly náznaky šancí, až do posledních minut se nic zajímavého neudálo. Až na samém konci. Nejprve domácí kopali přímý kop ze 30 metrů, ale ránu Toniho Limy zastavila zeď, a tak konečná úprava skóre přišla v poslední minutě nastavení z naší strany. Ve vápně byl faulován Lokvenc a Tomáš Rosický bez problémů proměněnou penaltou stanovil na konečných 0:4.

Autor: Petr Starý

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*Shevchenko

0:7 (3BAROŠ,2KOLLER,POBORSKÝ,ROSICKÝ)

Reagovat
HOST*

0:2, jen Baroš nesmí dělat cipoviny !!! A Sionko by nemusel hrát vůbec.

Reagovat
HOST*Shevchenko

V LEVÉ ZALOZE MŮŽE HRÁT SIONKO, HEINZ, VACHOUŠEK 0: JE MÁLO, TAK NEJMÉNĚ 0:3-0:8

Reagovat
HOST*Shevchenko

PÁRDON 0:2 JE MÁLO

Reagovat
HOST*mistr

0:2 v poho stačí ale proč ne víc? Goly se nám ještě budou hodit.

Reagovat
HOST*

Andorani to tatoalne zabetonuji v deseti na vapne a bude to 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

ale oni ten beton propasírujou...

Reagovat
HOST*Shevchenko

JÁ TO MOŽNÁ NEUVIDÍM, PROTOŽE JDU NA VITKOVICE

Reagovat
HOST*menscha

Týce je piča

Reagovat
HOST*mistr

Přesně tak!!! At se de týce vysrat!!!

Reagovat
HOST*fík

Týce je vůl, ale Vachoušek se tam celý první poločal jen válel a někdy to vypadalo, že Jankulovski běhá i za něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že Marek nebude hrát!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele