základní skupiny - skupina A
11.06.2002 08:30 CET
3 : 3
(3:0)

Reportáž

Senegal - Uruguay 3:3

Zápas začal hodně zostra a už ve čtvrté minutě měli Senegalci na svém kontě dvě žluté karty. Jinak ale hráli výborně a po 20 minutách se dostali do zaslouženého vedení, ale nezaslouženým způsobem. Do vápna pronikal El Hadji Diouf a když probíhal kolem gólmana Cariniho tak se skácel k zemi, přestože opakované televizní záběry neprokázaly žádný kontakt obou hráčů. Rozhodčí ale ukázal na značku pokutového kopu a Khalilou Fadiga penaltu bezpečně proměnil - 1:0.

Uruguayci se snažili útočit, místo vyrovnávacého gólu ale přišel druhý gól v jejich síti. Ve 26. minutě se k sprintu s míčem po pravé straně odhodlal Henri Camara, nacentroval do vápna a nehlídaný Pape Bouba Diop z první překonal Cariniho - 2:0. Aby toho pro jihoameričany nebylo málo, tak ve 36. minutě přidal Diop svůj druhý gól. Stál sice asi v ofsajdové pozici, asistent to ale nepostřehl a Pape Bouba Diop nasměroval přesný centr do břevna a od něj za brankovou čáru - 3:0.

Do druhého poločasu nastoupili v dresu Uruguaye dva noví muži a oba byli hodně vidět a vlastně se postarali o všechny tři góly, kterými Uruguay nakonec skoro otočila zápas. Hned pár vteřin po výkopu se k dorážce vyražené střely dostal první z nich, Richard Morales, a snížil - 3:1.

V 69. minutě přišla velká chvíle druhého nového hráče - po odraženém přímém kopu Alvara Recoby se k míči dostal útočník Manchesteru United Diego Forlán a nádherným volejem nedal Sylvovi šanci - 3:2.

Dvě minuty před koncem řádné hrací doby se do senegalského pokutového území hnal Richard Morales a poté, co okolo sebe ucítil dva protivníky, se ochotně skácel k zemi. Měl dostat žlutou kartu za simulování, ale podobně jako v prvním poločase, i tentokrát rozhodčí Wegereef souboj posoudil jako faul a nařídil penaltu. Tu bezpečně proměnil Alvaro Recoba a vyrovnal - 3:3.

Uruguayci měli na dosah i čtvrtý gól, který by je poslal do osmifinále. Gólman Senegalu Tony Sylva vybíhal daleko od branky a nestačil se vrátit, Varelovu střelu ale na cestě do sítě zastavil jeden z obránců, následnou velkou šanci zmařil Morales, když ze dvou metrů hlavičkoval mimo.

Senegalci sice ztratili třígólový náskok, ale i remíza jim stačí k historickému úspěchu. Při své první účasti na mistrovství světa postoupili do vyřazovacích bojů a zatím ani nepoznali hořkost porážky.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele