základní skupiny - skupina D
14.06.2002 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Portugalsko - Korejská republika 0:1

Od úvodního hvizdu rozhodčího byla atmosféra na stadionu Munhak, který byl beznadějně vyprodán, vynikající a bouřlivá. Domácí začali velice agresivně. Využívali rozpačitého začátku Portugalců, kteří se prezentovali velmi nezáživnou a nudnou hrou bez nápadů.

Střela Leea
Přes velkou převaho se Korejci dostali jen do málo šancí. Tým Guus Hiddinka hrál velmi přesné přihrávky, šel do každého souboje, ale pokutové území Portugalců jako by pro ně bylo zakleté. Ve 4.minutě se Young Pyo Lee odvážil ke střele z 25 metrů, která ovšem mířila daleko od levé tyče.

Neškodní Portugalci
O patnáct minut později to podobně zkusil Sang Chul Yoo, který střílel z druhé vlny, ale opět o několik metrů vedle. Portugalci se cestu na polovinu Korejců hledali velmi těžko. Jedinou Portugalskou střelu v prvním poločase měl na svém kontě Pauleta po pěkné přihrávce od Luise Figa (35.minuta). Brankář Woon Jae Lee ale zasahovat nemusel.

Červená karta
V 27. minutě fauloval Joao Pinto tvrdě zezadu Ji Sung Parka. Rozhodčímu Angelu Sanchezovi nezbylo nic jiného, než vytáhnout červenou kartu. Bylo to první vyloučení pro Portugalsko v historie mistrovství světa.

Neuznaný gól
Po rohu se ve vzduchu střetli Jin Choel Choi a portugalský brankář Vitor Baia. Tomu míč vypadl z rukavic a Ki Heyeon Seol trefil prázdnou bránu. Rozhodčí ale branku neuznal pro faul na brankáře – hodně diskutabilní rozhodnutí.

Tlak Korejců
Druhý poločas začal velkým náporem domácích. Třikrát během krátké doby měli velké štěstí. Ve 47.minutě hlavičkoval Seol jenom milimetry od pravé tyče. O tři minuty později se situace opakovala po krásném centru zleva. Tentokrát hlavičkoval Yoo a jeho střela minula branku asi o metr. Hned poté následoval tvrdá střela obránce Nem Il Kima, který mířila jen těsně vedle.

Beto musel opustit hřiště
Portugalci byli pod velkým tlakem, velkou šanci měli ovšem v 62. minutě, kdy po rohu Figa hlavičkoval v pádu Pauleta. Korejský brankář ale skvělým zákrokem zachránil. O chvíli později hráli Portugalci už jen v devíti. Beto uviděl po faulu druhou žlutou kartu.

Park střílí gól
V 70. minutě nechal Park na pravé straně za sebou Conceicao a ze sedmi metrů vytřelil prudce, takže míč prošel Baiovi mezi nohama. Poté se Portugalci dostali ještě do několika dobrých šancí. Figův pokus z volného přímého kopu proletěl jen milimetry od levé korejské tyče (75. minuta).

Napínavý závěr utkání
O 10 minut později měl Nuno Gomez jedinečnou šanci, když se k němu dostal míč v pokutovém území, ale ten nedokázal zakončit. Tragickým hrdinou poslední fáze utkání byl Conceicao. Nejdříve trefil v 89. minutě vnitřní tyč a v prodloužení ztroskotal střelou z osmi metrů na brankáři Leeovi. Jižní Korea měla několik nebezpečných protiútoků, ale žádný z nich už nevyužila.

Autor: Pavel Kuchta

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele