play off - čtvrtfinále
21.06.2002 13:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Německo - USA 1:0

Německo to dokázalo. Vítězství 1:0 ale nabylo vůbec zasloužené. V útoku bohužel německý výběr nic nepředvedl, gól vstřelil po standartní situaci. Hrdinou byl gólman Kahn, který chytil několik vyložených šancí..

Deset minut bez šancí
V prvních deseti minutách německou rozehrávku narušovali Američané včasným přistupováním a agresivitou. První střelu vyslal na bránu v 8. minutì Oliver Neuville, šla ovšem mimo.

Režisér Reyna
S útočníky Eddie Lewisem a Brianem McBridem si obravdu výborně rozuměli. Většina útokù směřovala přes pravou stranu, kde hrál trochu překvapivě, ale výborně Frankie Hejduk. Ve 12. minutì riskoval zranění Oliver Kahn, když se vrhnul do rohového kopu. Německé mužstvo nechalo Landona Donovana běžet přes celé hřištì. Ten krásnì prošel přes německého obránce a z 21 metrù vystřelil. Jeho přesnou střelu, ale brankář Kahn konečky prstù vytlačil na roh (16. minuta). Amerika byla stále lepší. Němci se nemohli prosadit proti pevné obraně.

Kahn, stále Kahn
V 29. minutì: Donovan běžel sám na bránu, a znovu to byl německý brankář, který jeho střelu zastavil. Poté se hra vyrovnala, Ballack hlavičkuje po rohu na bránu - Tony Sanneh řeší situaci odkopem.

Lewis neuspěl
Hned z protiútoku Donovan centroval před bránu, míč se dostal k Lewisovi, který z 8 metrù trefil přímo brankáře (35. minuta). Naprosto neočekávané bylo proto vedení Němcù, po standartní situaci rozehrával míč Christian Ziege a Ballack hlavičkuje na 1:0 (39.minuta). Nyní se Německo probudilo. Neuville centroval zleva, ale Miroslav Klose hlavičkoval jen do tyče (43. minuta).

Hra rukou Fringse
Nyní se Nìmecko probudilo. Neuville centroval zleva, ale Miroslav Klose hlavičkoval jen do tyče (43. minuta). Druhý poločas začal náporem Amerièanù. Ve 48. minutì Donovan centruje do pokutového území, Lewis do míče skočil a míč se odrazil od Fringse stojícího na brankové čáře. Rozhodčí Hugh Dallas ale hru rukou neviděl. Do 55. minuty vystřelili Američané na bránu šestkrát, Němci ani jednou.

Hráč zápasu Donovan
Ballack se vytratil, Berndu Schneiderovi se nedařilo. Na pravé stranì hráli Reyna a Donovan naprosto skvěle. Völler vystřídal Schneidera Jensem Jeremiesem. V 63. minutì první šance pro Nìmecko. Neuville přihrával po zemi zprava na Kloseho, Sanneh zachránil v posledním okamžiku.

Slabí Němci
Bylo velmi překvapivé, jak Nìmci hráli slabě. Úplnì bez nápadu a bez agresivity. V 73. minutì opět Neuville prošel křížem přes polovinu Američèanù a z 18 metrù vystřøelil. Jeho støel ale branku Friedela minula. Poté začali Američanùm ubývat síly. Marco Bode přišel za Neuvilla.

Bierhoff vystřídal Kloseho a závěr utkání
V 87. minutì byl Klose vystřídán. V 89. minutě poslední velká americká šance: Tony Sanneh hlavičkoval nikým neatakován ze 6 metrù vedle. Z protiútoku Bode poslal míč jen do boční sítě.

Autor: Pavel Kuchta

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele