Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
13.06.2015 18:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Arménie - Portugalsko 2:3

Portugalsko nakonec zvládlo vyrovnanou bitvu s velmi houževnatou Arménií a na její půdě dokázalo zvítězit v poměru 3:2. Favorita utkání spasil opět Cristiano Ronaldo, který vsítil hattrick za pouhých 29 minut. Portugalsko si tak upevnilo vedoucí pozici ve skupině I před druhým Dánskem a po pěti zápasech má na kontě dvanáct bodů. Arménie se s jedním bodem krčí na samém dně těsně za Srbskem.

Domácí celek přitom vstoupil do duelu naprosto famózně a už po necelé čtvrthodině hry se dostal překvapivě do vedení. O nádhernou trefu se postaral Marcos Pizzelli, který vypálil z více jak třiceti metrů z přímého volného kopu. Jeho pokus se pak odrazil od horní tyčky za brankovou čarou, gólman Patrício byl naprosto bez šance. Nicméně hosté dokázali srovnat zhruba po půl hodině hry z pokutového kopu.

Mchitarjan totiž jasně fauloval v pokutovém území unikajícího Naniho a následovala tak penalta. K ní se postavil špílmachr Realu Madrid Ronaldo a technickou střelou po zemi rozvlnil síť, brankář Berezovskij si vybral špatnou stranu. Arménie udržela nerozhodný výsledek až do konce prvního poločasu a soupeře do ničeho vážného nepustila, nicméně Ronaldo začal znovu úřadovat zhruba deset minut po přestávce.

Svou druhou branku v utkání vsítil v 55. minutě, kdy jeden z domácích hráčů podskočil balón a následně Ronaldo přetlačil i dalšího arménského protihráče, akrobaticky z otočky pak pravou nohou přehodil překvapeného Berezovskiho. Portugalský záložník dokonal svůj hattrick o tři minuty později a zajistil svému týmu pohodlné dvoubrankové vedení. Celou akci započal svým dlouhým nákopem gólman Patrício.

Poté převzal Ronaldo balón, předvedl efektivní zpracování a nakonec vypálil z pětadvaceti metrů, míč neuvěřitelně zaplachtil přímo do bližšího horního rohu. Hosté si lehce zkomplikovali situaci po hodině hry, kdy Tiago uviděl po zbytečném zákroku druhou žlutou kartu a musel jít předčasně do sprch.

Arménii se podařilo ještě snížit zhruba dvacet minut před koncem. Patrício neudržel v náručí přízemní centr z rohu pokutového území a dorážející Hrajr Mkojan už měl snadnou práci. Zkušený portugalský výběr ovšem ve zbývajících minutách i v oslabení žádné komplikace nepřipustil a dokráčel si pro důležité tři body.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tímto zápasem se ještě více prohloubí špatná forma Arménie.

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Marv

3:2

Reagovat
Ranoth

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele