Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina B
28.03.2007 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Ukrajina

Litva

Rozhodčí: ?
Diváci: 33.600

Reportáž

Ukrajina - Litva 1:0

Ukrajina splnila roli favorita a po výhře na Faerských ostrovech porazila i Litvu.

Dosestavy Olega Blochina se vrátil Andrej Ševčenko a jeho přítomnost na hřišti byla znát. Ve 24. minutě přihrál Voroninovi a jeho dělovku srazil do bezpečí Stankevicius. Ukrajina měla tlak, který narušila jenom nepřesná střela Savenase. Grybauskas se měl co ohánět, svými pokusy ho pořádně vyzkoušeli Kaliničenko a Ševčenko.

Litva podobně jako v Itálii produkovala defenzivní fotbal, tentokráte to ale na body nestačilo. Rozhodla o tom 47. minuta, kdy z levé strany odcentroval aktivní Kaliničenko a Gusev přesnou hlavičkou trefil tři body - 1:0.

Až po inkasované brance se ke slovu dostali také hosté a Šovkovského zaměstnali Stankevicius a po něm také Kalonas. To však bylo z litevské strany vše a až do závěrečného hvizdu si šance vytvářeli výhradně domácí. Kaliničenkovu střelu zastavili hosté až na brankové čáře, dvakrát se potom připomněl Voronin. V 68. minutě mířila letní posila Liverpoolu nad, o pět minut později pak trefila pouze náruč Grybauskase.

A protože hostující brankář v poslední minutě skvěle zneškodnil šanci Timoščuka, skončilo utkání hubenou výhrou Ukrajiny.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady bych hral polocas remizu.... a myslim si ze Ukrajina bude met co delat aby iskala 3 body

Reagovat
HOST*bellamy

Dost důležitý bude jestli nastoupí Ševa

Reagovat
smazaný uživatel

0:0, to by se hodilo do krámu Italům.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele