Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
28.03.2007 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Srbsko

Portugalsko

Rozhodčí: Bertron Layec
Diváci: ?

Reportáž

Srbsko - Portugalsko 1:1

Do zápasu Srbska proti Portugalsku, který se odehrál na stadionu Cervené Zvezdy v Bělehradu, vstupovali v lepší pozici hosté. V sobotu smetli Belgii 4:0. Naopak Srbsko nečekaně prohrálo v Kazachstánu, a ztratilo tak tři body. Navíc přišlo o klíčového střelce Žigiče.

V základní sestavě Portugalska se překvapivě neobjevil Ricardo Quaresma, jehož gól proti Belgii se bude všem fotbalovým fanouškům objevovat před očima ještě hodně dlouho. Jeho místo zaujal Simmao Sabrosa.

V páté minutě se probíjel do vápna Krasic, ale zastavil ho potrugalský stoper Carvalho a z následného protiútoku udeřili hosté. Nuno Gomes přenechal nesobecky míč středopolaři Olympique Lyon Tiagovi, který si všiml, že brankář Srbů Stojkovič není v optimální pozici, a svým typickým lobem z velké dálky poslal Portugalsko do vedení. Srbové se ale rychle oklepali. Pokus Stankoviče vytáhl akrobaticky Ricardo. V šesatřicáté minutě se již domácí radovali. Stankovič zahrál rohový kop, na který si naběhnul Jankovič, a Ricardo byl na jeho hlavičku krátký.

Poté byl již zápas hodně vyrovnaný. Oba týmy vycházeli ze zajištěné obrany. Míč drželi více hosté, ale příliš šancí si nevytvořili. Tiago vyzkoušel pozornost Stojkoviče i podruhé, ale golman Srbska se tentokrát nachytat nenechal. Následně Scolari posílil střed pole Quaresmou, který nahradil Nuna Gomese. V tu chvíli mělo Portugalsko na hřišti již čtyři kreativní záložníky, ale snažilo se až příliš hrát na nakopávané balony a to bylo snadné sousto pro urostlé obránce Srbů. Quaresma sice hru trochu rozhýbal, ovšem jeho centry neměly dostatečnou přesnost a minuly se účinkem. Žádný z týmů již nedokázal vstřelit vítěznou branku, a proto se oba po spravedlivé remíze rozešli smírně.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (3)

Přidat komentář
Slejdy

cista dvojka

Reagovat
smazaný uživatel

tento zapas bude podle me hodne zajimavy a myslim si ze by mohla byt i 2 ale radej bych to pojistil na 02 takze muj tip je ze Portugalsko neprohraje

Reagovat
smazaný uživatel

Srbové mají co napravovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele