Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina D
12.09.2007 18:30 CET
2 : 5
(1:3)

Reportáž

Slovensko - Wales 2:5

Wales byl v utkání aktivnějším týmem a nakonec uštědřil Slovensku porážku 5:2. V zápase zářil především útočník Craig Bellamy, jenž sám vstřelil hattrick a podílel se i na dalších dvou brankách.

Slováci začali první poločas velmi aktivně a usadili se na půlce soupeře, čehož dokázal využít Marek Mintál, který poslal svůj tým do jednobrankového vedení tvrdou střelou pod břevno po centru Greška. Už ve 22. minutě ale přišlo vyrovnání z kopačky Eastwooda, jehož nedokázali uhlídat domácí stopeři. Vstřelený gól nabudil Wales ke zvýšení aktivity a padaly další branky. Ve 34. minutě kanonýr Craig Bellamy zúročil pas Rickettse a poslal svůj tým do vedení, to pak sám zvýšil další trefou po výborné přihrávce Ledleyho.

Snížení obstaral v 57. minutě opět norimberský útočník Marek Mintál, jenž zakončil kombinaci Hološka s Čechem. Slováci dokázali svého soupeře opět zatlačit k jeho pokutovému území, ale další gól z toho vytěžit nedokázali, ba naopak. Bellamy si v 78. minutě obešel Klimpla a jeho následnou tvrdou přihrávku si do vlastní sítě srazil Ján Ďurica. Debakl pro domácí tým dokonal v nastaveném čase záložník Simon Davies. Wales si tak užil sladkou odvetu, jelikož první zápas v Cardiffu vyhráli Slováci vysoko 5:1.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*bary72

Slovenská naděje ještě plápolá, musí vyhrát, Wales je venku poloviční, byť mám Draky rád, šance je malá, ikdyž si stačí vzpomenout jak se Brucnerovci s nima v Teplicích onehdy trápili. Tip 2:1.

Reagovat
HOST*Lion

Slovenská naděje sice plápolá,ale spíše v hloubi teorie. Ale Wales doma porazí,i když to nebude jako v Cardifu 5:1,ale 2 goly budou v pohodě stačit,tip: 2:0

Reagovat
HOST*grophy

slovinsko vyhraje 7:6 v prodloužení

Reagovat
HOST*Lion

Reagovat
smazaný uživatel

Slovenko doma urcite vyhraje... Wales neni venku moc silny, i kdyz vzpomente na nervy, kdyz jsme s nimi hrali mi Muj Tip: 3:1 ( Holosko, Sestak, Gresko - Earnshaw )

Reagovat
HOST*bary72

Tak po prohře Francie se Skoty je to 2.velké překvapení, Draci jim domácí porážku vrátili i s úroky. I když už nemají šanci na postup, je vidět tvrdá nátura z ostrovů, poněvadž to nikdy(!) neodfláknou. Bravo Wales!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele