Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina D
08.09.2007 20:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Slovensko - Irsko 2:2

Slováci remízou 2:2 s Irskem na bratislavském Tehelném poli ztratili veškeré postupové naděje na finálový turnaj evropského šampionátu, které budou pořádat příští rok Švýcarsko společně s Rakouskem. V skupině D se tak o druhém postupujícím rozhodne mezi Českou republikou a reprezentací Irska.

První šance utkání a hned první gól Irů. V sedmé minutě totiž Ireland překonal slovenského brankáře Seneckého a hosté šli brzy do vedení. Slováky inkasovaná branka velmi zaskočila a dlouho se nemohli prosadit. Až v 35. minutě přišel pro domácí příznivce světlý okamžik, když Marek Hamšík parádní střelou prověřil gólmana Givena, jenž vyrazil míč nad břevno. O dvě minuty později Tehelné pole jásalo. Saparův centr doletěl na Maroše Klimpla, ten hlavičkou usměrnil míč do irské branky a bylo vyrovnáno. Slováci brankou doslova ožili. V závěru poločasu si naši východní sousedé vytvořili tlak, ale další branku už nepřidali. Po první půli se rozešli hráči obou týmů do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

I do druhého poločasu vstoupili Irové parádním způsobem. V 51. minutě Ireland vyslal nebezpečnou střelu na Seneckého, ale ten perfektně chytil míč. O sedm minut později šlo Irsko opět do vedení, zcela volný Doyle výtečně zasáhl levý horní roh slovenské brány. Slovenská reprezentace byla v tomto momentu ve velmi nepříjemné situaci, protože během zbývajících třiceti minut do konce utkání musela vstřelit dva góly, pokud se nechtěla definitivně rozloučit s vidinou postupu na Euro 2008. Svěřenci Jána Kociána si nedokázali vytvořit stálý tlak a málem mohli prohrávat i o dvě branky, pokud by se střelecky nemýlil Keane osm minut před koncem. Slováci se přece jen dočkali vyrovnávací branky v devadesáté minutě, kdy Marek Čech přízemní střelou nedal šanci brankáři Givenovi. Slovensko se ještě během posledních dvou nastavených minut snažilo rychle přidat i vítěznou branku, ale marně. Zato Irové přišli v samotném závěru o plný bodový zisk, což nahrává do karet českým reprezentantům.

Autor: David Křížka

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*bary72

Iry mám rád, ale kvůli nám by byla nejlepší remíza, tak 1:1!

Reagovat
Marv

Reagovat
HOST*ggmu

jaj čo by som dal za to aby to vyzeralo na konci tak, ako terz tabulka vonku

Reagovat
smazaný uživatel

Musel bys dát hodně, protože tohle se v reálu nestane Kvalifikace je už rozhodnutá dvě kola. Navíc tohle je na 90% remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přesně jak jsem říkal - remízka. I když musím přiznat, že jsou Slováci ještě horší než sem myslel I vyrovnávací gól (pro nás tak výhodný) musel proti oslabenému Irsku zařídit Čech

Reagovat
HOST*

na chlapče ty určite máš ten prehľad. Lebo nám vôbec nikto nechýbal iba dvaja naši najlepší hráči vittek a škrteľ a možno aj švento, ale to asi nie sú hráči, bodaj by vám dali 5

Reagovat
smazaný uživatel

Snad 1:1 (Sappara - Doyle)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele