Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina G
28.03.2007 17:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Rumunsko - Lucembursko 3:0

Lucembursko přijelo na půdu Rumuska v pozici jasného ousidera. Rumunsko zvládlo zápas s přehledem a splnilo povinnost, čímž znovu posílilo svoje šance na postup na Euro 2008.

Domácí začali aktivně a hned na začátku si několik slibných příležitostí vytvořil Adrian Mutu. Největší hvězda Rumunů zaměstnávala brankáře Lucemburska nejvíce. Nejdříve nebezpečně pálil ze dvanácti metrů v 7. minutě a poté střelec Fiorentiny centroval přesně na hlavu Dorina Goiana, ale ten přestřelil. Další Mutuova střela skončila skončila těsně vedle levé tyče branky hostů.

Nejnebezpečnější střelou úvodních minut byl ovšem pokus Radoie. Na stadionu to jen zahučelo, když jeho se jeho projektil otřel o břevno. Vypadalo to, že je pouze otázkou času, kdy domácí vstřelí první branku a v šestadvacáté minutě to bylo již 1:0. Střelcem gólu byl Mutu, který s přehledem zahončil přesný centr ze strany. Převaha Rumunů byla hodně viditelná a čekalo se na další branku. Několikrát míč v prvním poločase již poskakoval na brankové čáře, ale hosté požár vždy uhasili, a proto na 2:0 zvyšoval až po změně stran Contra. Lucembursku nepomohlo ani dvojí střídání, kterým chtěl kouč Guy Hellers vrátit svůj tým do zápasu. Rumunsku nedocházela chuť, a tak i třetí branka byla na spadnutí. Nebezpečně střílel znovu Mutu, ale ani jeho pokus, ani Maricova hlavička v síti neskončila. Konečnou podobu dal výsledku v 90. minutě Marica, který využil přihrávku Goiana

Rumunsko tak znovu poskočilo na první místo tabulky kvalifikační skupiny G. Lucembursko je s nula body beznadějně poslední.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak pro me je nejvetsim prekvapenim Lucembursko sice vsechny svoje zapasy zatim prohralo ale podivejte se jakym skore myslim si ze hodne zapracovali na pbrane a vychazi jim to a proto si myslim ze to skonci max. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele