Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina G
24.03.2007 20:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Nizozemsko - Rumunsko 0:0

Nizozemsko mohlo v utkání s Rumunskem učinit velký krok směrem k postupua jeho fanoušci si možnou bodovou ztrátu snad ani nepřipouštěli. O to větší bylo jejich překvapení. Hostující tým měl v úvodních minutách jasně navrch a jeho hráči mohli několikrát pohnout s ukazatelem skóre. V první šanci hlavičkoval Goian těsně mimo, jako další zkoušel střelecké štěstí Marica, jehož pokus jen tak tak vyrazil Stekelenburg na roh.

Brankář Ajaxu a nástupce zraněného Edwina van der Sara se znovu vyznamenal v 10. minutě, kdy si poradil s dalekonosnou ránou Mutua. Úvodní tlak Rumunska měl další pokračování, ve 20. minutě vystřelil Goian a Stekelenburg musel vytáhnout parádní zákrok.

Nizozemští fanoušci ani nadále nevycházeli z údivu, jejich miláčci byli hodně pasivní a Stekelenburg se jenom díval, jak kolem jeho tyčí prosvištěly rány Codrey a Maricy. Domácí v první půli propadli a za své vystoupení si nezasloužili vstřelit branku, o což se sedm minut před odchodem do kabin v jediné šanci Oranjes marně pokoušel Van der Vaart.

Ani začátek druhého poločasu nepřinesl nějakou změnu ve vývoji střetnutí a o vzruch se jako první postarali Rumuni - pokus Mutua proletěl nad. Tulipány po změně stran zahrozily Robbenem a Van Bronckhorstem, na rumunskou obranu však recept nenašly.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

třeba už by konečeně rumuni mohli mít dobrej nároďák. s tímto nikdo nepočítal. navíc bez Chivua.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele