Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina B
24.03.2007 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Litva

Francie

Rozhodčí: Howard Webb
Diváci: 10.000

Reportáž

Litva - Francie 0:1

Francie nastoupila od v Litvě k zápasu s domácím týmem v sestavě, která měla hodně daleko od ideální. Zranění kosila opory týmu, a proto příležitost dostali mladí hráči. V základní sestavě se poprvé v národním týmu objevil Lassana Diarra z Chelsea.

Na hodně špatném terénu se francouzští reprezentanté dlouho hledali. První střelu na branku Litvy vyslal až ve 21. minutě Florent Malouda. Navíc to byl pouze propagační pokus. Vážněji zahrozila Francie když si na dlouhý Sagnolův míč naběhl Govou, přihrál Anelkovi a ten donul brankáře Litvy Karcemarkase k parádnímu zákroku. Litva mohla v pozici outsidera hrát uvolněně, a proto se její hráči nebáli zaútočit. Arunas Klimavičius nebezpečně hlavičkoval a Deividas Šemberas mířil nad. Po šanci Robertas Poškuse mohli Francouzi děkovat Sagnolovi, který zblokoval střelu litevského útočníka.

Vše podstatné se událo ve druhém poločase. Malouda skvěle nacentroval před branku, ale Anelka nabídnutou šanci nevyužil. Francii teklo do bot, protože stále nemohla vstřelit gól. Navíc další příležitost nevyužil znovu Anelka. Sedmnáct minut před koncem ale francouzský forvard vše odčinil. U levé postraní čáry se dostal k míči. Připravil si ho do střelecké pozice a krásnou střelou z dvaceti metrů zajistil Francii nejtěsnější vítězství na půdě Litvy. Francouský národní tým se tak znovu dostal před Skotsko na první místo skupiny B. Litva ve středu zavítá na Ukrajinu, Francie má volno.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*miky

no ,myslím,že kvalita by mala byt na strane hostí ,ale s touto zostavou a ich nezohratosťou , to može byť aj ťažšie

Reagovat
HOST*

Francie vyhraje

Reagovat
HOST*

Francie vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele