Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina D
07.10.2006 18:30 CET
5 : 2
(2:2)

Reportáž

Kypr - Irsko 5:2

I ve skupině D, jejíž součástí jsou národní týmy ČR i Slovenska, došlo na překvapení. V souboji Kypru s Irskem totiž domácí zvítězili vysokým rozdílem – Iry porazili 5:2. V irské brance chyběl zraněný Shay Given a na irském týmu to zřejmě bylo znát až moc. První gól ovšem vstřelili Irové, střelcem byl záložník Stephen Ireland, který se prosadil střelou z okolí penalty po nahrávce z levého křídla, jejímž autorem byl McGeady. Irům však vedení moc dlouho nevydrželo – přesněji řečeno jen dvě minuty. Prosadil se v zápase velmi aktivní útočník Konstantinou. Zápas nadále pokračoval ve skvělém tempu, v šestnácté minutě se Kypřané dostali do vedení. Střelcem byl Garpozis, který dotáhl do konce akci dvojice Lambrou-Konstantinou. Poté brankových příležitostí ubylo. Hrál se vyrovnaný zápas a ve 44. minutě se vyrovnalo i brankové skóre. Prosadil se Richard Dunne, který využil rohového kopu Damiena Duffa. Když v nastavení první půle svou šanci nevyužil Konstantinou, odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu.

Domácí začali druhý poločas lépe a v 50. minutě po faulu Dunna na Konstantinoua měli možnost zahrávat pokutový kop. Míč si postavil sám faulovaný hráč a překonal irského brankáře Kennyho – 3:2. V 60. minutě se opět měnilo skóre a opět ve prospěch domácích. Úspěšným střelcem byl Charalambides, který nastoupil dod ruhého poločasu na místo Michaila. Zápas poté pokračoval v klidnějším tempu, Kypřané si byli vědomi svého náskoku a zápas chtěli v klidu dovést do vítězného konce. V 75. minutě definitivně rozhodl Charalambides, který vstřelil svůj druhý gól v utkání. Prosadil se střelou pravou nohou ze vzdálenosti deseti metrů. Klidný konec zápasu narušilo vyloučení Dunna, který obdržel druhou žlutou kartu v utkání a zápas pro něj tedy skončil. V závěru měl ještě slibnou příležitost Konstantinou, ale neproměnil a zápas tedy skončil divokým výsledkem 5:2 ve prospěch domácích. Z tohoto výsledku se určitě radují čeští i slovenští fanoušci, jelikož Irsko je společně s Německem jejich hlavním soupeřem v boji o účast na ME.

Autor: Michal Štěrovský

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasný 0:5

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Mno jesli tady Irové nevyhrajou, pak nemaj na EURU co dělat. Je pravda, že v Nicosii je půda hodně horká, ale Irsko narozdíl od Kypru určitě patří ke spolufavoritům naší skupiny Takže 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Sory, sem chtěl napsat 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Shevchenko

já nemůžu

Reagovat
Shevchenko

a hlavně s té diskuze

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Marv

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je šílený!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele