Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
24.03.2007 14:00 CET
2 : 1
(0:0)

Kazachstán

Srbsko

Rozhodčí: Vladimir Hriňák
Diváci: ?

Reportáž

Kazachstán - Srbsko 2:1

Hned v prvním kvalifikačním utkání došlo k šoku - Kazachstán využil domácího prostředí a porazil favorizované Srby. Hostující tým tak přišel o možnost posunout se na první místo skupiny A. Tato nečekaná ztráta může Srbský celek v konečném zúčtovaní stát postup. Naopak Kazaši se můžou radovat z první výhry ve skupině.

První poločas byl takřka bez šancí, výjimku tvořily střely domácích hráčů Zhumaskaliyeho a Suyumagambetova, s kterými si poradil brankař Stojkovič. Nemohoucnost obou týmů v ofenzivě zlomil dvě minuty po přestávce Kairat Ashirbekov. Domácí obránce územní střelou mířil přesně k levé tyčce a Vladimir Stojkovič se za míčem natahoval marně. Odpovědět mohl ihned Miloš Krasič, ale záložník CSKA Moskva mířil je do připraveného náruče gólmana Davida Loriy. Stoper Manchesteru United Nemanja Vidič hlavičkoval po rohu Krasiče mimo. Domácí mužstvo hrálo to, co potřebovalo. Do útoku se nikdy nehrnulo ve větším množství hráčů a snažilo se co nejvíce kouskovat nebo zdržovat hru, jako třeba v 59. minutě brankař Loira, který za zdržování dostal žlutou kartu. Paradoxně však v 61. minutě poslal domácí do dvou brankového vedení Nurbol Zhumaskaliev, útočník si naskočil na roh Ruslana Baltiyeho a z malé vzdálenosti překonal bezmocného Stojkoviče. Sedm minut nato dal Srbům naději útočník Nikola Žigič, když si vyskočil nejvýš na roh Stepanova a mířil přesně k tyči. Srbové se hnali do útoku a chtěli vyrovnat, ale málem sami inkasovali, Skorykha však výborně vychytal Stojkovič. V nastaveném čase neunesl tíhu okamžiku střelec jediného gólu Srbů Nikola Žigič. Útočník Santanderu zbytečně a ošklivě fauloval Skorykha a byl poprávu vyloučen.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (5)

Přidat komentář
Slejdy

to je smesne 82 minuta 2:1 Srbsko prohrava to je trapas .. mam dvojku na tiketu mazec

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*-Kopy-

Srbové

Měl sem si kua vsadit kurs 9.00 škoda...

Reagovat
HOST*stanik7

strasni kokoti to je sila

Reagovat
HOST*hjk

Pomohli finum,dekujeme!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele