Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina B
02.09.2006 20:50 CET
1 : 1
(1:1)

Itálie

Litva

Rozhodčí: Martin Hansson
Diváci: ?

Reportáž

Itálie - Litva 1:1

O největší šok prvního kola kvalifikačních zápasů se postaral tým Litvy, který si vyšlápl na tým momentálně nejlepší - mistry světa z Itálie a to dokonce na jejich půdě. Na stadiónu San Paolo v Neapoli přivítalo 60 tisíc diváků své hrdiny bouřlivou atmosférou už při rozcvičení hodinu před zápasem. Ještě před začátkem zápasu si čestné kolečko kolem tribun objela trofej pro mistry světa, na střeše sportovního auta, po úvodním hvizdu však slavnostní atmosféra začala rychle upadat.

Hosté z Litvy totiž nepřijeli jen jako kompars, v úvodních minutách hráli hlavní roli. Vypracovali si řadu šancí a po 20 minutách je korunovali vedoucím gólem - Cesnauskis po protiútoku předložil míč Danileviciusovi a ten překonal Buffona. Netrvalo to ale ani deset minut a bylo srovnáno, po akci navrátilce Cassana s Perrottou doklepl míč do sítě Filippo Inzaghi.

Italové dál dobývali branku Zydrunase Karcemarskase, ale marně. Cassano ztroskotal na brankáři, Inzaghi nedosáhl na Oddův centr a později si i on vylámal zuby na strážci litevské svatyně, v 75. minutě útočník AC Milán přestřelil branku po parádní akci Cassana, jenž hrál jak politý živou vodou. Vítězství na stranu domácích mohl v poslední minutě strhnout Gilardino, jeho hlavičku však z bankové čáry odvrátil Tamosauskas.

Mnozí fanoušci v Itálii si možná vzpomněli na rok 1982, kdy se Squadra Azurra také radovala ze světového triumfu, ale pak jí trvalo 15 měsíců a sedm zápasů, než znovu okusila chuť vítězství. Euro 1984 se muselo obejít bez ní. Bude se to opakovat? Ve středu čeká soupeř z nejtěžších - Francie, tedy repríza berlínského finále MS...

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*kuk

Jsem velice rád! Majstri sveta!

Reagovat
smazaný uživatel

Litva uz nekolikrat ukazali, ze jsou hodne silni a favoritum budou brat body, ale urcite se to necekalo v zapase s tymem ktery vyhral posledni MS. A vypada to tak ze Litva se Skotskem jeste hodne budou mychat poradim skupiny B. Italie uz by si ztratu bodu hlavne doma nemela dovolit.... jinak by to pro ne mohlo dopadnout dost spatne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele