Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina D
24.03.2007 16:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Croke Park, Dublin

Reportáž

Irsko - Wales 1:0

Irsko potvrdilo roli favorita, v ostrovním derby přehrálo Wales a dotáhlo se na vedoucí tandem Česká republika, Německo. Jedinou branku zápasu dal trochu paradoxně Stephen Ireland.

Na první příležitost se čekalo do 15. minuty. Simon Davies v ní přistrčil míč Robbiemu Keaneovi a jeho rána z hranice šestnáctky šla těsně vedle pravého horního rohu velšské brány. V další a tentokráte mnohem výhodnější pozixci se útočník Tottenhamu ocitl o sedm minut později, po vysunutí od Irelanda šel Keane sám na Coyna, ovšem zakončil hodně nedůrazně.

Jedinou šanci Walesu v první půli měl ve 30. minutě Bellamy, který se protáhl až ke Givenovi a ten jeho průnik zastavil včasným pádem pod nohy. Domácí s blížícím se koncem první části hry přidávali pod kotlem, po Duffově rohovém kopu hlavičkoval Kilbane mimo, poté se do šance dostal i samotný Duff a Coyne měl plné ruce práce.

Hosté nakonec irskému tlaku odolávali jenom do 39. minuty. V ní našel Keane za výkony v národním týmu často kritizovaného Irelanda, který obešel brankáře a z úhlu poslal míč do prázdné svatyně - 1:0.

Wales po změně stran trochu otevřel hru a dostával se častěji před Givena, nějakou vážnější příležitost si však jeho fotbalisté nevypracovali a naopak to byli domácí, kdo byl blízko ke skórování. Doyle v obrovské příležitosti trefil tyč, Keana pak o možnost přidat pojistku na poslední chvíli obral Robinson.

Robbie Keane se nakonec stal smutným hrdinou zápasu, v 68. minutě dostal svou druhou žlutou kartu v probíhající kvalifikaci a na středeční duel se Slovenskem se tak bude dívat jenom z tribuny.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele