Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina C
02.06.2007 20:00 CET
3 : 2
(2:2)

Bosna a Herc.

Turecko

Rozhodčí: Peter Frojdfeldt
Diváci: 20.000

Reportáž

Bosna a Hercegovina - Turecko 3:2

Skupina C přinesla dramatickou zápletku. Všechno to spískala Bosna a Hercegovina, která doma porazila dosavadního lídra Turecko. Hosté byli v úvodu zápasu aktivnější a ve 13. minutě šli také do vedení, když se svým typickým způsobem prosadil nestárnoucí Hakan Sükür.

Bosně se podařilo vyrovnat, ve 27. minutě našel Misimovič Muslomoviče a ten se proti Rustumu nemýlil. Favorit šel znovu do vedení ve 39. minutě, kdy se po přihrávce Turana prosadil Sarioglu, to však bylo z turecké strany co se branek týče vše.

V poslední minutě první půle se do střelecké listiny zapsal Edin Džeko. Teplický kanonýr si našel pas od Musice a bylo znovu vyrovnáno.

Turecko branka do šatny nesrazila a po změně strany se tlačilo dopředu. Domácí se mohli opřít o brankáře Gusa, který nejprve vychytal Turana a poté si poradil i s hlavičkou Tuncaye.

Rozuzlení nakonec přinesla až poslední minuta, Turci ve snaze o vítěznou branku zapomněli na zadní vrátka a Custovič jim zasadil smrtící úder. Bosna a Hercegovina se tak i nadále drží ve hře o postup, na druhé Turecko nyní ztrácí pouze tři body.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pro me je tento zapas viden jako pekna remizka... ale nebal bych se jit na vice jak 2 branky

Reagovat
HOST*

hmmm mazec mel sem 02..kdyby neprohrali beru 6litru fakt diky...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele