Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
02.06.2007 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Belgie

Portugalsko

Rozhodčí: Martin Hansson
Diváci: ?

Reportáž

Belgie - Portugalsko 1:2

Zápas plný šancí byl k vidění v Belgii, kam zavítalo Portugalsko. Celek z Pyrenejského poloostrova sice nezopakoval domácí vysokou výhru 4:0, přesto může být spokojen, výhra 2:1 znamená udržení druhého místa.

Hosté nastoupili bez své největší hvězdy Cristiana Ronalda, přesto si od úvodu vytvářeli šance. V té první neuspěl po centru Naniho Postiga, jehož fantasticky vychytal Stijnen. Recept na domácího brankáře poté nenašli ani Armando Petit, Nani, Ricardo Quaresma a znovu Postiga, na druhé straně se podobně vedlo Mpenzovi.

Belgičané postupem času překvapivě převzali iniciativu a Ricardo se měl co ohánět. Ve 30. minutě dobře zlikvidoval střelu Defoura, tentýž hráč vyzkoušel pozornost portugalského gólmana i o chvíli později. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, opřela se ve 43. minutě do míče čerstvá posila Manchesteru United Nani a jeho dělovka skončila v síti - 0:1.

Domácím se poměrně brzy podařilo vyrovnat. Sterchele po změně stran sice ještě neuspěl, Fellaini ale již ano, v 55. minutě hlavičkoval přesně po centru Defoura a rázem bylo srovnáno.

Radost ale Belgičanům příliš dlouho nevydržela. Devět minut po jejich brance se totiž k míči dostal Postiga a přesnou ranou nedal Stijnenovi šanci - 1:2.

V závěru utkání již další branka nepadla a upozornil na sebe pouze Hugo Almeida - po faulu na Vertonghena viděl rovnou červenou kartu.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurz spadl dolu ja ho jeste stihl za 1,95 ta snad me portugalci nezklamou

Reagovat
HOST*

------------------RICARDO-------------------

ANDRADE---MEIRA---FERREIRA---MIGUEL

-----------PETIT-------------TIAGO----------

--QUARESMA------DECO------NANI---------

-------------------POSTIGA-------------------

Reagovat
HOST*

------------------RICARDO-------------------

MIGUEL---MEIRA---ANDRADE---FERREIRA

-----------PETIT-------------TIAGO----------

--QUARESMA------DECO------NANI---------

-------------------POSTIGA-------------------

Reagovat
HOST*McProjda99

Jakto že nehrál C.Ronaldo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele