Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
28.03.2007 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Ázerbájdžán

Finsko

Rozhodčí: Domenico Messina
Diváci: ?

Reportáž

Ázerbájdžán - Finsko 1:0

Další velké překvapení se konalo ve skupině A, poté co v sobotu Kazachstán porazil favorizované Srby, dnes potvrdil vzpouru outsiderů Ázerbájdžán, který na svém stadionu v Baku vcelku zaslouženě získal tři body proti do této chvíle neporaženým Finům. Severský tým tak prováhal šanci dostat se na čelo tabulky a na druhém místě jej může přeskočit Portugalsko nebo Srbsko. Naopak Ázerbájdžán předskočil ve skupině Arménii, dále to bylo pro něj první kvalifikační vítězství od roku 2003 a celkově třetí od roku 1994, kdy se poprvé zúčastnili kvalifikačních bojů.

Domácí tým překvapivě nebránil bezbrankovou remízu a hnal se dopředu, hostující celek dokonce přestřílel a v závěru se k východoevropskému mužstvu přiklonilo i štěstí. Vítězný a také jediný gól utkání vstřelil deset minut před koncem Jemin Imamaljev. Střídající hráč si naskočil na roh Vugara Nadyrova a prostřelil bezmocného brankaře Jussiho Jaaskelainena, který po utkání řekl: "Hráli opravdu dobře, zvláště v obraně. Pokud jde o nás, tak je to obrovské zhoršení pozice ve skupině, ale my se přesto tuto situaci dostaneme." Nadšený byl kouč Ázerbájdžánu Sain Dinijev, který na tiskové konferenci podotkl: "Po bolestivé porážce ve Varšavě jsem se snažil vyburcovat svůj tým a to se také na výsost povedlo," velebil si spokojený trenér.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*HJK

Finove,potrebuji vyhrat a tak se stane,ázerbajdžan je slabej..tak si myslim ze to skonci 0:3!!!A finove se zase posunou bliz k senzaci na ME!

Reagovat
Slejdy

jj souhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasim myslim si ze bude remiza....

Reagovat
HOST*

A proč?

Reagovat
smazaný uživatel

protože bagr

Reagovat
smazaný uživatel

Také bych to přál Finům.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele