Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina E
07.10.2006 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Anglie - Makedonie 0:0

V souboji mezi domácími Angličany a hostujícími Makedonci se zrodil šokující výsledek. Angličané se všemi hvězdami v sestavě nedokázali překonat makedonskou obranu a vzhledem k tomu, že branka nepadla ani na druhé straně, zápas skončil bezbrankovou remízou. Bylo to zároveň první klopýtnutí hráčů "Albionu" pod taktovkou Steva McLarena. Výkon domácích byl v prvním poločase velmi nepovedený, hodně připomínal účinkování na letošním MS v Německu. Nepočítáme-li zápasy na stadionu ve Wembley, domácí utkání anglické reprezentace navštívil nejvyšší počet fanoušků v historii – zápasu na Old Trafford bylo přítomno 72 062 diváků. Důvod k radosti jim však domácí reprezentanti neudělali.

V příštím zápase s Chorvatskem v Záhřebu budou navíc Angličané postrádat Stevena Gerrarda a Ria Ferdinanda. Gerrard obdržel druhou žlutou kartu v průběhu kvalifikace, Ferdinand si obnovil zranění. Do sestavy domácích se naopak vrátil Wayne Rooney, kterému skončil trest udělený po šlápnutí na Ricarda Carvalha ve čtvrtfinále MS. V prvním poločase se ocitl v nadějné pozici Robert Petrov, ale překonat Robinsona se mu nepodařilo. V nebezpečné situaci se ocitl i jeho spoluhráč Šumulikoski, branku se mu ovšem také vstřelit nepodařilo. Angličané mohli skŕovat až v druhém poločase, po přímém kopu Downinga se ke střele dostal Lampard, ale makedonský brankář Nikolovski se překonat nenechal. V 55. minutě přinutil k dalšímu zákroku Robinsona střídající Stojkov. Ve velké šanci se poté ocitl Peter Crouch, ale jeho šanci Nikolovski zlikvidoval, dorážka Garyho Nevilla šla nad hostující branku. Poté se po samostatném průniku prodral do šance Rooney, ale Nikolovski byl opět pozorný. V šanci se ocitl i Noveski, ale Ashley Cole zaskočil za brankáře Robinsona. Víc už se v podprůměrném zápase nestalo a zápas tedy skončil bezbrankovou remízou.

Autor: Michal Štěrovský

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Makedonie minule ukázala, že i s Anglií "se může měřit" (zdůraz'nuji že je to v uvozovkách), ale to hrála doma... Na domovském stánku Reds to bude daleko těžší... Anglie bez Beckhama podle mě šlape lépe než s Beckhamem, takže 6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kráááávo... Tak to je fakt lukcucní výsledek Dobře, Francie eště možná se dá omluvit, Skotsko neni nejhorší, ale Anglie s M A K E D O N I Í ??? 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Marv

Reagovat
Marv

Crouch: ,,poradne si zastrilime,,

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Crouch je idiot... nemám ho rád

Reagovat
Shevchenko

PL - Nejkalitnější liga a ta reprezentace, na tu se nedá dívat

Reagovat
Marv

Na sance 3:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele