základní skupiny - skupina B, 2. kolo
14.06.2007 20:45 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Anglie "21" - Itálie "21" 2:2

Angličané se do soupeře pustili bez bázně a už po deseti minutách hry mohli jít do vedení, ovšem Taylorovu hlavičku skvěle zneškodnil gólman Italů Viviano. Jasným pánem na hřišti byli Angličané, kteří měli v rozmezí 17. - 20. minuty tři gólové šance. Nejprve dostal Lita z hloubi pole pas, prohnal se kolem dvou obránců, obešel i gólmana, ale poté zblízka nepochopitelně minul. Ten samý hráč o dvě minuty později napálil břevno italské branky. V 20. minutě měl další velkou přížitost Milner po kolmé přihrávce z středu hřiště. Z velkého úhlu trefil jen brankáře Viviana. Anglie se po zásluze dostala do vedení v 24. minutě. Po centru se v pádu hlavou prosadil Nugent. O dvě minuty později vedli ostrované již 2:0, když si Lita naběhl mezi dva obránce a tvrdou střelou překonal gólmana soupeře.

Italové byli z branek očividně otřeseni, ovšem dokázali se dostat zpět do hry. V 35. minutě totiž snížil na rozdíl jedné branky kapitán Chiellini, který se prosadil ve velké skrumáži. O minutu později mohl dokonce vyrovnat Pazzini, ale jeho hlavičku vyškrábl gólman Carson. V posledních minutách měli obě mužstva ještě jednu šanci na vstřelení branky. V 40. minutě mohl Lita vstřelit svůj druhý gól, jenže z malého vápna branku těsně minul a dvě minuty před koncem první půle Pazzini hlavičkoval v dobré pozici jen doprostřed branky.

Italové vsadili do druhého poločasu vše na ofenzivu, což se jim málem vymstilo po hodině hry, kdy z rychlého brejku vychytal Viviano Reo-Cokera. Zlepšený výkon Jihoevropanů však přinesl zasloužené vyrovnání. V 69. minutě si Aquilani popostrčil balon a vypálil. Gólman Carson střelu lehce podcenil a míč proklouzl do sítě. Utkání získalo po vyrovnání nový náboj a v 73. minutě se uvolnil Young, jehož povedenou střelu vyrazil Vivivano na roh. V 81. minutě se odhodlal ke střele Ital Rosina, ovšem jeho nebezpečnou střelu zblokoval spoluhráč, který clonil gólmanovi ve výhledu. Italové chtěli získat nakonec všechny body, ovšem utkání skončilo remízou.

Autor: Petr Hašek

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no super mali sme zastupenie aj my slovaci tomáš mokoš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele