základní skupiny - skupina H, 5. kolo
23.11.2005 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Porto - Rangers FC 1:1

Jen jeden z dvojice Porto, Rangers už má naději na postup do osmifinále, zápas to byl tedy velmi důležitý. V dresu portugalského týmu se objevil jeden nováček, argentinský útočník Lisandro López. První start v LM mu byl odměnou za víkendové dva góly do sítě Coimbry. Hostům chybělo pět hráčů kvůli zranění, především chorvatský střelec Dado Pršo, a bylo to znát.

Porto totiž od samého začátku zápasu jasně dominovalo. Jako první zahrozil střelou na brankáře Waterreuse Ricardo Quaresma. Domácí to zkoušeli všemi směry, středem i centry ze stran. V sedmé minutě po jednom takovém hlavičkoval nad López. Diegovu střelu zblokoval Andrews, další šanci domácí prováhali v závěru poločasu, kdy nepotrestali zaváhání obrany Rangers.

Skotští fanoušci, kteří byli na začátku zápasu dost slyšet, postupně utichli a jen sledovali, jak se jejich miláčci na hřišti trápí. Domácí kouč Adriaanse poslal do druhého poločasu útočníka Almeidu místo obránce Emanuela a útočná aktivita se domácím konečně vyplatila v 60. minutě. Bosingwův centr poslal hlavou do sítě Lisandro López a gólem při svém prvním startu v LM poslal Porto do vedení.

Co se však do té doby zdálo nepravděpodobné, se v závěru stalo. Rangers, kteří museli útočit a tuto snahu podpořil střídáním i kouč Alex McLeish, se dostali k ohrožení branky Vítora Baíi. A co víc, ze své jediné šance vytěžili vyrovnávací gól. V 83. minutě poslal přetažený centr před branku Ricksen, jeden střídající hráč, Burke, míč vrátil hlavou před branku a druhý náhradník, 19letý Ross McCormack, jej protlačil do sítě. Také pro něj to byl první start v Lize mistrů, trvalo mu jen sedm minut, než dal gól.

Domácí nechtěli ztratit jednoznačně se vyvíjející zápas a v závěru mohli vedení strhnout zpět na svou stranu, ale proti třem střelám v rychlém sledu zasáhl brankář Ronald Waterreus, vyznamenal se především při pokusu Paula Assuncaa. Rangers mají vše ve svých rukou, a pokud doma porazí Inter, postoupí do osmifinále. Porto má pouhé čtyři body a chce-li ještě postoupit, musí vyhrát na hřišti Artmedie a doufat, že Rangers prohrají.

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
Shevchenko

1:1 (McCarthy-Tompson)

Reagovat
HOST*Lucho

Porto ma lepsí formu nez Rangers, Porto vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Musí vyhrát Porto, pokud chce pomýšlet na postop ze sk. Se současnou formou Rangers by to nemel byt zas tak velky problem. 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele