základní skupiny - skupina B, 2. kolo
28.09.2004 20:45 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Real Madrid - AS Řím 4:2

Santiago Bernabeu bylo svědkem duelu dvou týmů, které měly po úvodních zápasech letošního ročníku Ligy mistrů co napravovat. Domácí Real totiž na úvod prorál vysoko 0:3 v Leverkusenu. Stejným výsledkem skonšil i duel římského AS s Dynamem Kyjev, po zranění rozhodčího Friska o něm však musela rozhodnout až UEFA. Hlavní hvězdou ofenzivně laděného utkání byl snad konečně probuzený Raúl González…

Na lavičce "bílého baletu" si premiéru v Lize mistrů odbyl kouč Mariano García Remon, jenž nedávno nahradil Josého Antonia Camacha. Španělský trenér nemohl využít služeb zraněného Santiaga Solariho. Naopak do zápasu se stihl dát zdravotně do pořádku David Beckham a také Zinedine Zidane. Do základní sestavy se pak oproti víkendovému ligovému duelu v Bilbau vrátil Roberto Carlos. Real je sice označován za možná nejlepší ofenzivní soubor na světě, střelecká produktivita v této sezoně o tom ale až do tohoto zápasu příliš nesvědčila. V prvních pěti ligových střetnutích se totiž fotbalisté španělského klubu trefili pouze čtyřikrát.

AS Řím má v poslední době hodně podobný osud jako jeho úterní soupeř. Nevkročil ideálně do Ligy mistrů, v domácí soutěži se mu nedaří a došlo i ke změně na trenérském postu, kde po sobotní porážce 1:3 na půdě Boloni Rudiho Völlera zatím dočasně vystřídal Ezio Sella. Ten neměl k dispozici distancovaného Philippa Mexese a dlouhodobě zraněného Christiana Chivua. Tuto dvojici nahradil ve středu obrany tandem Traianos Dellas a Leandro Cufré.

Reparát za poslední výsledky začal mnohem lépe římský klub a po obrovské šanci Manciniho ze druhé minuty ho už o minutu později poslal do vedení De Rossi, který si naběhl na pas za obranu a překonal Casillase – 0:1. Domácí v tu chvíli reklamovali ofsajd, skórující hráč však v době přihrávky za domácími obránci nebyl. O rychlou odpověd se po spolupráci s Ronaldem pokoušel Raúl, ale Pelizzoliho branku o kousek minul. Do role hlavního ostřelovače římské svatyně se poté obsadil Roberto Carlos, jenomže udeřilo opět na druhé straně. Po akci po ose Totti, Perotta a další slabší chvilce středu domácí obrany se ve 21. minutě dostal míč ke Cassanovi a jeho střela znamenala již dvoubrankové vedení italského týmu – 0:2. Real byl poté lepší a odměny za svou aktivitu se dočkal ve 40. minutě, kdy si Raúl naběhl na přihrávku Zidaneho a s přispěním teče bránícího Dellase překonal Pelizzoliho - 1:2.

Po změně stran již na hřišti existovalo prakticky pouze jedno mužstvo a svou převahu dokázali domácí fotbalisté vyjádřit i brankově. Srovnat manko se jim podařilo v 53. minutě, v níž Panucci přistrčil v pokutovém území Raúla a u nařízené penalty se nemýlil Figo – 2:2. Madridští vycítili šanci definitivně zlomit utkání ve svůj prospěch, měli více míč na svých kopačkách, často zaměstnávali soupeřova gólmana a jejich trpělivosti bylo učiněno za dost v 71. minutě. To z pravé strany odcentroval autor druhé branky Figo, Raúl předskočil bránícího Cufrého a nasměroval míč za Pelizzoliho záda – 3:2. AS v ten moment musel otevřít hru, na hřiště přišel Mido, ale všechny myšlenky hárčů římského klubu na bodový zisk definitivně uťala 79. minuta a v ní parádní rána Roberta Carlose do levého horního rohu – 4:2. Ve zbytku utkání se již hosté smířili se svým osudem a Real v pohodě dovedl zápas do vítězného konce a na své konto si připsal první body v letošním ročníku Ligy mistrů. Noapak Římané si ještě více zkomplikovali situaci.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (24)

Přidat komentář
antimadrista

Reagovat
HOST*yarda

Asi tak...

Ale 1:0 by to skončit mohlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako minule real prohraje 1:0 brankou tottiho!

Reagovat
antimadrista

Kéž by

Reagovat
smazaný uživatel

Já to taky vidím na výhru bílých nekopů 1:0. Před sezonou by tento zpas byl ozdobou LM. Teď se oběma týmům nedaří a bůde to pěkný hnůj.

Barca forever

Reagovat
smazaný uživatel

jj, tipuju tak 3:1 pro Real, AS Roma by asi momentálně prohrálá i s Getafe ( no ale Real asi taky, takže...).

Reagovat
smazaný uživatel

...bílých nekopů...

Reagovat
antimadrista

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Real se asi probudil. Ikdyž ty góly byly některé hodně šťastné. Ale Real byl lepší. Takže zasloužené vítězství. Ovšem ta penalta. No nevím, dobře jsem to neviděl, ale moc se mi to nezdálo. Ale zase ten první gól AS padl z ofsajdu. Ale podle mě to byl mrtvý ofsajd a je že Casillas přestal hrát je jeho blbost. Ale každopádně zasloužené vítězství

PS: doufám, že se teď vrátíte do starých kolejí (jako Leverkusen, Bilbao)

Barca forever

Reagovat
HOST*yarda

Hm, penalta byla fakt sporná, ovšem první gól AS taky, něco jako druhý gól Lyonu

Reagovat
HOST*PvD

Hlavní mylsim je, že sme dokázali otočit 0:2 na 4:2, což sem fakt nečekal, i když sem velkej fanoušek Realu. Jinak děkujem za gratulace...

Reagovat
HOST*yarda

Ha, další do party už tady trpíme pod přesilou Barceloňáků dost dlouho (od té doby, co začali vyhrávat), takže se každá nová duše hodí. HALA MADRID!

Reagovat
smazaný uživatel

Ofaside žádný nebyl, možná před x lety, kdy byla jiná pravidla.

Vítězství si REal zasloužil, byl lepší, ale znovu opakuju, že nad takovýmto soupeřem to není nic těžkého.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po dlouhé době zase můžu říct,že real byl lepší a zasloužil si vyhrát! Gratuluju k tomu,že ste se mohli po dlouhé době radovat z pěknýho zápasu a výsledku!

Reagovat
HOST*yarda

Píšeme si k tvému jménu červené plus (Hned za těch patnáct mínusů - tabulka bude zveřejněna na konci roku a vítěz bude virtuálně ukřižován na framu tohoto serveru )

Reagovat
smazaný uživatel

jo to si pamatuju, já jsem taky kdysi dostal plus, ale to už je dávno...

Reagovat
HOST*yarda

Jen v klidu, pořadí vede suverénně Antimadrista v závěsu za ním Barceloňák, pak Jiri - fcb a pak ty, tak se koukej snažit, ať je to aspoň na medaili.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem až třetí, jo? Zmontuj se, jo. Ale na druhou stranu mám aspoň tu medajly.

Reagovat
smazaný uživatel

Dělám, co můžu, jde to vidět, ne? Ale mohl bych vyhrát aspoň Skokana roku, loni jsem v žebříčku vůbec nebyl.

Reagovat
HOST*yarda

Je to první ročník, takže Skokan nebude, máš smůlu

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem vám ale hned od začátku říkal,že mám rád pěknej fotbal a když se povede tak ho dokážu ocenit. Já měl real rád dokud nezačal kupovat ty nej hráče a do dobvy kdy se začal moc natřásat a nehrál skoro nic!

Reagovat
smazaný uživatel

To už je let.

Reagovat
HOST*alegre

Zejména pro exmafie a nawri: Tak tady máte všichni onen článek, co jste po něm tak strašně moc toužili: A kdyby jste nevěděli co znamená GALAPITOS, tak se zeptejte yardy, on Vám to přeloží! A nemáte provokovat slušný fandy z La Coruňa! QUE VIVA DEPORTIVO LA CORUŇA!

Reagovat
HOST*yarda

Nojo a kolik jste šoupli těch vašich slávek rozhodčímu za tu přehlídnutou pencli???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele