semifinále - 1. zápasy
27.04.2005 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Liverpool FC 0:0

Historicky první anglické semifinále v nejprestižnější klubové soutěži mezi Chelsea a Liverpoolem skončilo bezbrankovou remízou. Domácí sice byli na Stamford Bridge po většinu času lepším týmem, nedůsledností v koncovce se však připravili o náskok do úterní odvety na Anfield Road. Postupové šance obou mužstev tak zůstávají i nadále vyrovnané.

Oba celky se v letošní sezoně střetly již třikrát a pokaždé se z vítězství radovala Chelsea. V ligových střetnutích pokaždé zvítězila 1:0, ve finále anglického Carling Cupu pak 3:2 po prodloužení. Chelsea o víkendu porazila v Premier League 3:1 Fulham a k titulu ji chybí už pouze jedno vítězství. Do duelu s Liverpoolem nemohl trenér Jose Mourinho počítat s dlouhodobě zraněnými Bridgem a Ferreirou, k nimž se navíc přidal i svalovými problémy sužovaný Duff. Po zranění už byl naopak fit Arjen Robben.

Rafael Benitez o víkedu šetřil některé opory, což se na výsledku utkání s Crystalem Palace negativně projevilo. Reds totiž nováčkovi anglické nejvyšší soutěže podlehli 0:1 a opět se jim tak vzdálila šance na konečné čtvrté místo. Dobrou zprávou pro španělského kouče byly zdravotní stavy jeho hráčů. Po zranění kolena mohl hrát Baroš a mezi náhradníky usedl rekonvalescent Kewell.

Po oboustranně opatrném úvodu se jako první osmělili domácí. V 11. minutě se Joe Cole dostal kolem Hyypiaho a Traoreho, ale nakonec zakončil slabě do náruče Jerzyho Dudka. Mnohem větší příležitost si o tři minuty později vypracoval Drogba. Ten se po Coleově centru dostal až před liverpoolského brankáře, koncovku však nezvládl a na jeho nepřesnou střelu na vzdálenější tyč nedosáhl ani dobíhající Gudjohnsen. Na druhé straně odpověděl v 19. minutě Riise, který obešel Carvalha a Terryho a ztroskotal až na Čechovi, jenž s jeho slabou ranou do středu brány neměl příliš práce. V největší příležitosti celého zápasu se v 22. minutě ocitl Lampard. Po Gallasově centru a přiťuknutí hlavou od Cola byl sám na malém vápně, jenomže jeho tvrdá střela z voleje se mezi tři tyče nevešla. Domácí ostrostřelec byl aktivní i nadále. Jeho dvě rány z dálky liverpoolští obránci zblokovali na roh. Po tom druhém pak po exekuci stejného hráče hlavičkoval nad Drogba. Ve 38. minutě došlo na první souboj s ryze českou příchutí. To Baroš dokázal předskočit po Gerrardově centru Carvalha a Čech měl co dělat, aby jeho přesnou hlavičku vyškrábl na rohový kop. Tečku za prvním poločasem poté udělala zblokovaná střela Tiaga a následný nepřesný pokus Terryho.

Druhý poločas již tak zajímavý nebyl. Hrálo se především mezi oběma šestnáctkami a šancí tak bylo jako šafránu. V 50. minutě se do jedné prokličkovával Cole a stopku mu skvělým obranným zákrokem vystavil až Hyypia. V 59. minutě se na hřiště dostal uzdravený Arjen Robben, ale ani on nedokázal domácí ofenzivu ve druhé půli rozhýbat. Petr Čech po změně stran neměl téměř žádnou práci a z klidu ho nevyvyedla ani nepřesná střela Cisseho ze 66. minuty. Do poslední zajímavé pozice se v 82. minutě hnal střídající Kežman, kterému na poslední chvíli ostříhl míč od kopaček Carragher.

Před úterní odvetou jsou tak postupové vyhlídky obou klubů stále otevřené. Rafael Benitez v ní určitě nebude moci využít služeb Xabiho Alonsa. Španělský záložník totiž krátce před koncem utkání dostal již třetí žlutou kartu v letošním ročníku Ligy mistrů.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (25)

Přidat komentář
HOST*Barca

1:1

Reagovat
HOST*BarcaFan

Chelsea hraje hnusnej fotbal asi tak jako Sparta,vim,že každej hraje úplně jinej styl,ale na pohled to je stejná hrůza!!!

Musí vyhrát Liverpool,mě si získaly tou výhrou v Leverkusenu a ani na Juve nehrály tak defenzívně jak se ty ubožáci z Juve vymlouvali trapně.....Klidně by to mohli vyhrát celý.

Reagovat
HOST*Shevchenko

...

2:2 (LAMPARD,KEZMAN-2BAROŠ)

ODVETA:

1:2 (ŠMICER-TIAGO,MAKELELE)

Reagovat
smazaný uživatel

VY ste máčové. Chelsea je doma podrtí 3:1 venku vyhraje 2:1 pak vyhraje i finále LM,takže se moc s tím Livrepoolem nevytahujte-uvidíte v úterý!!!

Reagovat
HOST*

a ty jsi pica, banik Pico banik pico vsechno vyhraje

Reagovat
HOST*

a ty jsi pica, banik Pico banik pico vsechno vyhraje

Reagovat
HOST*

A co jsme jako měli vidět to bylo jasný že Chelsea nevyhraje 3:1 s tím se jdi vycpat

Reagovat
smazaný uživatel

No a co? Chelsea vyhraje odvetu 2:1 a postoupí.

Reagovat
HOST*pol

vyhrajú

Reagovat
HOST*jakub

chelsea je nejlepši a vyhraju celou ligu mistru a premier league jsou mistři

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak...

Reagovat
HOST*JANO

CHelsea hra pekny fotbal,ale ak vyhra LM.bude to ostuda fotbalu.skor to budem brat tak,ze to vyhral Abramovic ako Chelsea.Neviem kde maju ty ludia oci

Reagovat
HOST*

Vymrdej!!!!!!!

Reagovat
HOST*XxX

Kde ty máš oči??Možná v piči!!!!!!Chelsea je prostě nejlepší a jestli sis nevšiml tak Abramovič za ní nehraje!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

a co před 3 rokama to ste asi Chelsee nefandily co?To až teď jak tam Abramovič začal házet prachy a ten trest měl být o hodně větší třeba vyřazení z LM

Reagovat
smazaný uživatel

fandim Chelsea od tý doby,co za ní chytá Čech

Reagovat
HOST*PUYOL

Ale keby to bolo opacne,by to bolo lepsie

Reagovat
HOST*Slávista

Fandit budu jednoznačně Liverpoolu,ale je mi jasný,že nemá šanci...možná,když bude mít hodně velký štěstí a Bari zase jednou zahraje,tak by mohla bejt nějáká naděje...

Reagovat
HOST*mirolee

Fandím jednoznačne Barošovi a preto reds je môj favorit.

určite to je jeden s najlepších útočníkov na svete.

Reagovat
smazaný uživatel

Ahaha, jeden z nejlepších..... sami jsme to viděli !!!!! V zápase proti Chelsea. Liverpool hrál zajimavej fotbal 4-5-0

Reagovat
HOST*PUYOL

A Chelsea hrala proti FCB 5-4-1 a miestami 7-3-0 ---Stale je pool na tom lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

To sa ani neoplati citat.Vsetko debili Ide to tu dole vodou

Reagovat
HOST*

Baroš je piča!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si píča!!!!!!!!!!§§

Reagovat
HOST*Kong

Chelsea vyhraje Ligu mistrů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele