čtvrtfinále - odvety
12.04.2005 20:45 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Chelsea FC 3:2

Chelsea se na hřišti Bayernu představila přesně tak, jak mnozí očekávali. Tedy stejně, jako na Nou Campu - poctivě bránit a vyrážet k brejkům. A nakonec to také stejně dopadlo - o gól prohrála, tentokrát 2:3, ale na postup do semifinále to v součtu s prvním zápasem (4:2) stačilo.

Kouči Bayernu Felixi Magathovi se do odvety vrátili Roy Makaay, Claudio Pizarro a Martin Demichelis. Zato Chelsea se musela obejít bez trenéra Mourinha, který tento zápas nemohl koučovat kvůli trestu od UEFY.

Bayern začal hned v úvodu ofenzivně, ale do první šance zápasu se dostal Drogba, když utekl za obranu bavorského celku, Kahn však byl u míče o něco dřív. Poté se do gólové příležitosti dostali i domácí, když nebezpečně vystřelil Ballack nad Čechovu svatyni. V páté minutě Zé Roberto obelstil Hutha a přihrávkou pod sebe našel Pizzara, jeho střelu však parádně vychytal Petr Čech. Zé Roberto dělal hostující obraně plno problémů, ale jeho nebezpečné přihrávky do pokutového území nenacházely adresáta.

V 18. minutě mladíček Schweinsteiger předvedl pohlednou individuální akci, když nejprve nasadil Gallasovi "housle" a obelstil Lamparda, ale ve finální fázi selhal - mířil vedle. Na druhé straně se do šance dostal Lampard, ani jeho střela se však do branky nevešla. Další šanci si vypracovali zase hosté, Huthův přímý kop ze třiceti metrů mířil vedle.

Skóre otevřel v 30. minutě Lampard, když jeho střelu na opačnou stranu, než mířil padající Kahn, srazil brazilský obránce Lucio. Postupová matematika tak zněla jasně, Bayern musel vstřelit nejméně tři branky a pochopitelně ani jednu nedostat!

Vyrovnat mohl o deset minut později Ballack, který ale volil místo střely přihrávku a ta nikoho z jeho spoluhráčů nenašla. Další šance Ballacka, zmátl na hranici vápna Terryho, jeho střela však šla vysoko nad.

Ve druhém poločase měl jako první šanci Didier Drogba, Kahn si s jeho gólovou střelou poradil a držel tak i nadále postupové naděje. O něco později se pokusil Lampard překvapit domácího brankáře, jeho střela ale mířila vedle. Dalším skvělým zákrokem se blýskl Kahn v 60. minutě, když skvěle vyrazil na roh Duffovu velkou šanci.

Bayern se dočkal kýžené branky v 64. minutě. Ballackovu hlavičku sice Čech vytěsnil na tyč, bohužel pro Chelsea se ale míč odrazil k Pizzarovi a ten do prázdné branky vyrovnal - 1:1.

Domácím po této brance narostla křídla a zatlačili Chelsea na vlastní polovinu, ale branky se ne a ne dočkat. Čechovi nejprve po tečovaném centru Hutha pomohlo břevno a hned nato Ballackovu hlavičku musel na brankové čáře zachstavovat Gudjohnsen. "Blues" se ale tento drtivý tlak podařilo přečkat.

81. minuta, Cole našel centrem Drogbu, ten vyhrál hlavičkový s Kovačem a umístil balón přesně k tyči. S touto hlavičkou nemohl Kahn nic dělat. Anglický tým tak byl už jednou nohou v semifinále této prestižní soutěže. Vedl totiž 2:1.

Mourinhovi svěřenci v následujících minutách Bayern k tlaku nepustili, ale málem ještě přišli o postup! Náhradník Guerrero totiž v 90. minutě vyrovnal a v nastaveném čase se dokonce podařilo Bayernu vstřelit ještě jednu branku, zásluhou Schola. Oba góly ale přišly příliš pozdě, na další už nezbyl čas.

Chelsea se tak může těšit zaslouženě na semifinále, kde se utká s lepším z dvojice Liverpool - Juventus.

Autor: David Kubáň

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*

3:0....100%

Reagovat
HOST*horus

2:3

Reagovat
HOST*JANO

Bohate by mi stacilo,keby to skoncilo aj 2-0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 vsadim na to!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
HOST*rado999

3:1

Reagovat
HOST*Shevchenko

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

No tak... co dodat... pěknej fotbal spousta šancí i goly padaly... Lucio pohřbil Bayern... Chelsea vyhraje LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele