základní skupiny - skupina C, 2. kolo
28.09.2004 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - AFC Ajax 4:0

Roy Makaay se za rok stal v Bayernu naprosto nepostradatelnou osobností a svou důležitost pro tento klub dokázal i v duelu proti Ajaxu. Byl to večer tohoto nizozemského kanonýra, který zaznamenal hattrick a největší měrou se zasloužil o vítězství bavorského celku v poměru 4:0.

Na pravou stranu obrany Bayernu se oproti posledních duelů na místo Tobiase Raua postavil Samuel Kuffour. Pozici Jense Jeremiese ve středu zálohy zaujal Owen Hargreaves a po vážném zranění hlavy se do základní sestavy znovu vrátil Claudio Pizarro.

Do základní sestavy Ajaxu se po zranění konečně vrátil Tomáš Galásek. Trenér Ronald Koeman musel oproti posledním týdnům udělat změnu na brankářském postu a Maartena Steklenburga nahradil Bogdanem Lobontem. Na poslední chvíli se dal zdravotně do pořádku Maxwell, naopak svalové potíže vystavily stop Pienaarovi.

V první šanci zápasu neuspěl po špatné malé domů v podání Zdeňka Grygery Pizarro. Na druhé straně chyběly ve 14. minutě Van der Vaartovi milimetry k tomu, aby dosáhl na Sonckův centr. Bayern kontroval akcí Ballacka a Ze Roberta, na jejímž konci byla nepřesná Salihamidzicova střela. Německý celek si postupně vytvořil územní převahu, kterou korunoval ve 28. minutě, kdy si Hargreavesův pas zpracoval Makaay a nechytatelnou ranou překonal vyběhnutého Lobonta – 1:0. Spolupráce stejné dvojice pak Olympijský stadion opět rozehřála minutu před odchodem do kabin, kdy trestný kop anglického reprezentanta prodloužil hlavou do sítě znovu Makaay – 2:0.

Obraz hry se pčíliš nezměnil ani po změně stran. I ve druhé půli totiž pokračovalo galapředstavení Roye Makaaye, který v 51. minutě zkompletoval z penalty nařízené po Lobontově faulu na Pizarra svůj hattrick – 3:0. Zdecimovaný Ajax pak o čtyři minuty později dorazil Ze Roberto, jenž se po vysunutí od koho jiného než Makaaye ocitl sám před Lobontem a bez větších problémů poslal míč k pravé tyči – 4:0. Od tohoto okamžiku se Bayern již spíše šetřil na další utkání, včetně dvojzápasu s Juventusem, a ve své ofenzivní snaze trochu polevil. Alespoň o čestný úspěch se poté pokoušeli Van der Vaart a o několik minut později i Sneijder, ale podobně jako na druhé straně Deisler již se stavem nepohnuli.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Viděl jsem sestřih a co tam předváděli Grygera a spol., to musela být hrůza:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele