čtvrtfinále - 1. zápasy
24.03.2004 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Arsenal FC 1:1

Los pro čtvrtfinále si zahrál s osudem a určil proti sobě nejen dva týmy ze stejné země, ale i ze stejného města. O semifinále tak budou bojovat dva londýnské kluby Chelsea a Arsenal, čímž se jeden z nich dočká největšího úspěchu v Lize Mistrů, poněvadž nejdále se oba kluby dostaly právě do čtvrtfinále.

První zápas začal ve 20:45 středoevropského času na Stamford Bridge, který je domovským stánkem Chelsea. Oba týmy se už letos utkaly třikrát a to dvakrát v Premier League a jednou v Anglickém poháru a vždy se radoval Arsenal z vítězství v poměru 2:1. Díky losu se mohl do základní sestavy postavit i nizozemský internacionál Denis Bergkamp, který je známý svou fóbií z letadel a vůbec necestuje na zápasy mimo Britské ostrovy. Rozhodcovská píšťalka byla v tomto zápase svěřena do rukou španělského sudího Manuela Gonzalese.

Zpočátku utkání byla aktivnější Chelsea, hlavně irský reprezentant Damien Duff byl nejvíce vidět. Žádná vyložená šance však nepřišla. Arsenal postupně vyrovnal hru a v 7. minutě si první střeleckou příležitost připravil Bergkamp, ale z dvaceti metrů brankáře domácích moc nezaskočil. O dvě minuty později se dostal do slibné příležitosti Pirés, ale jeho šanci zastavil odmávaný ofsajd. Do poloviny prvního poločasu měl většinu času míč na kopačkách Arsenal, ale žádná hrozba pro Chelsea nepřišla. Poté zase ožila Chelsea a udávala tón hry. Ve 27. minutě Parker chytře přehodil obranu Arsenalu, ale Lampard již míč nedostihl. Ve 32. minutě zase po levé straně unikl Mutu, ale jeho střela znamenala jen malé nebezpečí. Chelsea tak zakončila první poločas v mírné převaze. Utkání zatím přineslo mnoho bojovnosti, za kterou byly oba týmy odměněny potleskem. Vyložené šance však na obou stranách chyběly.

Do druhého poločasu vstoupila Chelsea jednoznačně lépe. Hned ve 49. minutě si málem dal vlastní gól obránce Arsenalu Campbell, který hlavou tečoval povedenou střelu Lamparda ze třiceti metrů. O dvě minuty později se objevil v příležitosti Henry, ale ukazatel skóre stále signalizoval bezbrankový stav. V 54. minutě konečně udeřilo. Gudjohnsen vyhrál se štěstím sprinterský souboj s brankářem Lehmanem a z okamžité otočky trefil z patnácti metrů prázdnou branku. Chelsea tak vedla 1:0 a domácí fanoušci byli dobře naladěni. Domácí pak útočí dál a obrana hostů má spousty práce. Nádherný fotbalový moment předvedl v 57. minutě domácí Mutu, když krásnou zadovkou uvolnil Lamparda a ten přízemní střelou opět vystrašil Arsenal. V 59. minutě však jako blesk z čistého nebe kontruje Arsenal. Z levého rohu šestnáctky krásně centruje Ashley Cole a Robert Pirés hlavou vyrovnává. Najednou je Chelsea jako opařená a těžko se s vyrovnáním hostů srovnává. Otěže zápasu tak najednou do svých rukou bere Arsenal. Žádná velká příležitost do konce zápasu se již nezrodí. Arsenal je evidentně s remízou 1:1, která je při pohárové matematice velmi výhodná, spokojen a Chelsea si marně snaží vypracovat střeleckou příležitost. Navíc v 83. minutě přišla Chelsea o svého kapitána Marcela Desaillyho, který musel po druhé žluté kartě předčasně odejít pod sprchy.

Zápas mezi oběma rivaly tak skončil smírně a výhodnější pozici pro odvetu má určitě Arsenal. Kdo bude nakonec šťastnější, se ukáže až za čtrnáct dní na Highbury. Vítěz čtvrtfinále se v semifinále utká s lepším z dvojice Real Madrid - AS Monaco.

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Toto bude veľmi ťažké najskor s Arsenalom, na ktorých to nevieme a ak postúpime tak Real Mad.

Reagovat
HOST*

dete vsichni do prdele stejne to vyhraje

AC Milan

Reagovat
HOST*

A to rikal kdo ty blbecku.

Reagovat
HOST*

co jsi rikal ty hnupe ac milan hovno ARSENAL ty hovne je to nejlepsi tym na svete ty kokot:Henry vam to vsechno natre!!!!!!!!!!Vyhrajou LM vole

Reagovat
HOST*

1.poločas je stejně remíza

Reagovat
HOST*

Remíza sem spokojen,doma Arsenal porazi a postoupí,Chelsea jde doprdele!!!

Reagovat
exmafie

druhej zápas 3:1 pro Arsenal.....Arsenal is the best!!!!!!

Reagovat
HOST*

Jsi muj clovek ARSENAL vyhraje 3:0 !!!!!!!!!!!!Jsou nejlepsi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele