osmifinálové skupiny - skupina A
18.02.2003 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Inter Milán 3:0

Barcelona se zapsala do historie

FC Barcelona přesvědčivě zdolala Inter Milán a zapsala se do rekordních knih – jako první dokázala vyhrát jedenáct zápasů Ligy Mistrů v řadě. Katalánský klub do jarní části soutěže přivedl nový trenér, po vyhozeném van Gaalovi se týmu ujal Radomir Antič. Také Inter letos hraje v dobré formě, v italské lize se pere o vedení a také v Lize Mistrů předvádí dobré výkony, první dva zápasy druhé fáze vyhrál.

Domácím trvalo vstřelení úvodního gólu pouhých osm minut. Xavi Hernández chytrou přihrávkou mezi obránce našel nabíhajícího Javiera Saviolu, ten se zbavil Fabia Cannavara a střelou k pravé tyči poslal Barcu do vedení – 1:0.

Ve 28. minutě měl velkou šanci na vyrovnání Christian Vieri, vysoký míč směřující za obranu však na hranici vápna špatně zpracoval a hrozící nebezpečí odvrátil vracející se obránce Carles Puyol. Potvrdilo se pravidlo nedáš - dostaneš, Barcelona zvýšila hned z následující akce. Přetažený míč z rohového kopu vrátil před branku Frank De Boer, Kluivertův pokus sice ještě gólman Interu Francesco Toldo vyrazil, ale na dorážku Phillipa Cocuho už nestačil – 2:0.

V závěru prvního poločasu měl Inter dvě slibné příležitosti na vyrovnání. Nejprve Michael Reiziger až na brankové čáře zastavil pokus Fabia Cannavara, o chvilku později se protáhl brankář Barcelony Roberto Bonano, když Di Biagiovu ránu vyškrábl nad břevno.

Druhému poločasu dominovala Barcelona a v 56. minutě mohl svůj druhý gól přidat výborně hrající Phillip Cocu. Úplně volného jej přesným centrem z rohového kopu našel Xavi, nizozemský reprezentant však nastřelil tyčku.

Po hodině hry mohl na druhé straně snížit Alvaro Recoba, toho však tísnil Frank de Boer a argentinský střelec branku vážněji neohrozil. O sedm minut později se parádně předvedl opět Saviola, když svým typickým průnikem prošel do vápna, přiťukl Kluivertovi a ten překonal Tolda potřetí – 3:0.

Závěr utkání poznamenal nepěkný zákrok Alvara Recoby na Carlese Puyola. Obránce Barcelony se skluzem snažil získat zdánlivě ztracený míč, Recoba jej přeskočil a úmyslně mu přitom šlápl do obličeje. Švédský rozhodčí Anders Frisk rozvášněné hráče Barcelony uklidnil nekompromisním rozhodnutím, Recobovi bez váhání ukázal červenou kartu.

V samotném závěru ještě domácí fanoušky roztleskal Luis Enrique, který se po čtyřech měsících, které promarodil s poraněnou achilovkou, vrátil na hřiště. Barcelona má po třech kolech všech devět bodů, vede tabulku a má velkou šanci na postup. Inter má bodů šest a je druhý.

Autor: Petr Starý

Komentáře (31)

Přidat komentář
antimadrista

Konečně je tu Liga Mistrů! Barca v tomhle zápase umlčí všechny hlasy, který říkali, že tu výtěznou sérii má jen proto, že hrála se slabejma soupeřema. Vyhraje a zapíše se do historie LM!

Reagovat
PJ

Mno, uvidíme. Inter je teď ve formě, i když co se týče útoku, je na tom hodně blbě. Crespo zraněnej, Vieri a Kallon nejspíš taky, aspoň že Batistuta ten trest nemá i na ligu mistrů... Bude to podle mě hodně vyrovnanej zápas a pokud Barca vyhraje, hodně si to u mě vyžehlí... Já ale fandim Interu a budu doufat, že vyhraje. Ale objektivně - viděl bych to na remízu...

Reagovat
antimadrista

Remíza je nepřípustná !

Reagovat
HOST*

Máš pravdu, protože vyhraje Inter.

Reagovat
Josifek

REmíza je nepřístuúná???...Tak to uvidíme.Jestli skončí zápas nerozhodně,tak hráčí barci budou skákat 2 metry vysoko radostí!!!

Reagovat
Josifek

Teda nepřípustná

Reagovat
antimadrista

HA HA HA, Inter se nemůže srovnávat s FC BARCELONA !

Reagovat
Josifek

Ujištoji tě,že v současnosti může!!!

Reagovat
antimadrista

V týhle sezoně možná jo, kvůli tý krizi která už ovšem pominula, ale co se týče klubu tak rozhodně ne!

Reagovat
PJ

Myslíš, že krize pominula jednim povedenym zápasem? No možný to je, ale jistej si tim budu až Barca vyhraje další zápasy...

Reagovat
antimadrista

Všechno bude.

Reagovat
antimadrista

Tak pánové, držte nám zejtra palce.

Reagovat
Josifek

Seš normální!?!?Inter musí vyhrát

Reagovat
HOST*marcel

no sak teraz ci ty si normalny ??????

Reagovat
HOST*Reyna

Inter totálně vyhořel Barca mu nedala šanci to je východisko do zápasu s Betisem.Být Betisem tak v sobotu ani na Nou Camp nejedu chytne pěknej debakl.

Reagovat
HOST*Ahsnobe

Betis muze jet na Nou Camp uplne v klidu, protoze v pohode vyhraje a muze se tesit na druhou ligu :-)))).

Reagovat
PJ

Je to tak, Barca se zvedá. Těžko říct, jestli je to Antičem, nebo čim, ale spíš bych řek, že jsou jen nabuzený po změně, vyčistil se vzduch, jsou na tom psychicky líp. Uvidíme, jestli se to promítne do dlouhodobý formy, nebo z nich ten elán vyprchá...

Reagovat
HOST*Pablo

A je to tady!!!Rozdíl třídy:BARCA-INTER 3.0....To pro všechny pochybovače...

Reagovat
HOST*Ahsnobe

NÁHODA!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Ahsnobe

At zije REAL MADRID CF!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Pan Barcelonista

Ty zaslepene pako! Jestli to jeste nevis tak barca tento pohar vyhraje.FORZA BARCA.

Reagovat
HOST*ahsnobe

Ligu mistru vyhraje Real.

Reagovat
antimadrista

La fantastica, Barca rosekala momentálně nejlepší italskej klub, vytvořila novej rekord LM a konečně se vrátil miláček všech barcelonistů Luis Enrique. Tenhle zápas rozhodli 3 muži: Xavi, Cocu a Saviola. Xavi- je nejlepší tvůrce hry ve Španělsku, dává o tom vědět v každym zápase, Cocu- o něm není třeba nic říkat, prostě špička, Saviola- opět se probudil! Carles Puyol je ovšem vždycky tím nejlepším! Barca si defacto zajistila čtvrtfinále, situace se uklidnila, A TEĎ ROSEKÁ CELOU EVROPU ! gent del barca

Reagovat
Josifek

Xavi se nevorovná nejlepším hráčum na svým místě,třeba mendieta je o dost lepší,ale jen když se mu daří

Reagovat
antimadrista

Xavi je oficiálně nejlepším passérem La ligy, na druhym místě je Zidane. Xavi už se vyrovnal Pepkovi Guardiolovi.

Reagovat
Josifek

Noto jo...Guardiola byl skvělej,lepší než xavi...Guardiola měl skvělej přehled,líp četl hru a i akce zákládal dost dobře.A hodil se do kombinace

Reagovat
antimadrista

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom! BARCA !! BARCA !! BAAAARCA !!!!

Reagovat
HOST*Antič

Barca je nejlepší.GENT DEL BARCA

Reagovat
HOST*

mendieta je hoši tahoun barci a nechapu proc strídá

Reagovat
smazaný uživatel

Mendieta je nejslabší článek současné zálohy Barcelony!

Reagovat
antimadrista

To není pravda. Ještě přijde čas pro Gaizku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele