základní skupiny - skupina E
13.11.2002 20:45 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev - Juventus FC 1:2

Dynamo Kyjev mělo skupinu rozehranou celkem dobře a postup do druhé fáze mělo ve svých rukou. Potřebovalo doma porazit výrazně oslabený Juventus. Ten měl totiž už před posledním kolem postup zajištěn a tak se nejlepší hráči týmu šetřili.

Úvod zápasu lépe vyšel domácím, vypracovali si více šancí. V 18. minutě byl v dobré pozici Shatskikh, výborně chytající náhradník mezi tyčemi Juventusu Chimenti ale reflexivním zákrokem jeho střelu vyrazil. Zdánlivě ztracený míč opět vybojoval Shatskikh, ale gólmana Juventusu nepřekonal ani napodruhé. Závar před brankou hostů ukončil Rincón, který odražený míč hlavou usměrnil nad břevno.

O osm minut později se o největší vzrušení v prvním poločase postarali Fresi a Belkevich. Nejprve si prvně jmenovaný naskočil na Oliverův rohový kop, hlavou ale mířil jen do břevna. O pouhých 20 sekund později podobně dopadl na druhé straně Belkevich, jeho kroucená střela jen orazítkovala vzdálenější tyč.

Pět minut po změně stran se už Shatskikh konečně trefil. Při rychlém protiútoku se hosté snažili o ofsajdovou past, do postavení mimo hru vystavili Rincóna, ten ale podle správného rozhodnutí rozhodčích do hry nezasahoval a osamocený Shatskikh Chimentiho přeloboval. Domíhající Pessotto už míč na cestě do sítě nezastavil a Dynamo se ujalo vedení – 1:0.

Ale hned o tři minuty později o své vedení zajišťující postup přišli. Po Zambrottově centru se výborně zorientoval Salas a i přes dva bránící hráče Dynama dokázal překonat Revu v brance Dynama – 1:1. Za dalších osm minut hosté svůj obrat dokonali. Také ve druhém gólu měl prsty Marcelo Salas, který tentokrát chytře pustil míč na Zalayetu a ten sám před brankářem nezaváhal – 1:2.

Domácí se pochopitelně snažili zápas otočit ve svůj prospěch, do dobrých příležitostí se dostali dva střídající hráči. V 75. minutě z voleje pálil těsně vedle Leko a chvilku po něm neměl štěstí ani Cernat, jehož hlavička byla zblokována. V závěru zápasu se hrálo jen na jednu branku, v té ale úřadoval skvělý Chimenti a když deset minut před koncem vychytal Cernata, bylo o výsledku rozhodnuto.

Dynamo propáslo svou šanci na postup do druhé fáze Ligy Mistrů a musí se spokojit jen s pohárem UEFA. V tomto utkání jedna dlouhá série padla a druhá, ještě delší, pokračuje. Jak už jsem zmínil v preview, Juventus v Lize Mistrů venku nevyhrál už 18 zápasů v řadě. Naposledy v roce 1998 právě s Dynamem Kyjev. Se stejným soupeřem tedy teď tuto sérii ukončil. Ještě delší, mnohem delší nelichotivou sérii drží Dynamo. Zatím nikdy totiž nedokázalo porazit tým z Itálie.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele