osmifinálové skupiny - skupina B
10.12.2002 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Highbury, Londýn

Reportáž

Arsenal FC - Valencia CF 0:0

V deseti v poli udržela Valencie remízu

FC Valencia s deseti muži v poli udržela na Highbury bezbrankové skóre především díky náhradnímu brankáři Andresovi Palopovi, který zaskočil za zraněného Canizarese.

I přes deset přímých střel na bránu nedokázali domácí hráči pokořit hostujícího gólmana. Ve svých úlohách střelců zklamali především Dennis Bergkamp a Fredrik Ljungberg, kteří si vytvořili velké množství šancí, ale Palop dokázal vše pochytat.

Ke kvalitě zápasu jistě přispělo i to, že na obou stranách mohli nastoupit klíčoví hráči svých týmů, kteří se v minulém kole Ligy Mistrů v sestavě neobjevili. Na straně domácích to byl útočník Bergkamp, který pro svou panickou hrůzu z létání chyběl v Římě, za hosty z Valencie nastoupil záložník Pablo Aimar. I gólmani byli jiní - David Seaman se vrátil do brány po zranění, Valencii právě díky zranění chyběl Santiago Canizares, a tak nastoupil Palop.

Zápas se hned od začátku odvíjel pod útočnou taktovkou. V úvodních sekundách po Angulově křížném centru unikali Aimar a Carew, ale nic z toho nebylo. Deset minut na to o sobě dali vědět po vzájemné spolupráci Bergkamp s Henrym, ale Palop byl na místě.

Valencie vyčkávala na brejkové situace a spoléhala se při nich na Carewa. Arsenal se objevil v několika slibných šancích, ale jak Bergkamp, tak i Henry ztroskotali na Palopovi a Ashley Cole dvakrát střílel mimo.

Šance na změnu skóre přišly hned po změně stran. Nejprve po přihrávce Aimara střílel Carew a o chvíli později se po šanci Ljungberga opět vyznamenal Palop.

Arsenal pokračoval ve velkém tlaku a hosté jen díky skvělým zákrokům Palopa neinkasovali. Tlak domácích ještě zesílil 18 minut před koncem, kdy se Angulo bez míče ohnal po Pascalu Cyganovi a rozhodčí Kim Milton Nielsen neváhal okamžitě vytáhnout červenou kartu.

Do konce zápasu se ve velké šanci objevil už jen Sylvain Wiltord, který nastoupil okamžitě po karetním představení Angula, ale Palop čisté konto udržel a především díky němu si hosté z Highbury odvezli bod za remízu 0:0.

Autor: Lukáš Soudek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele