semifinále - 1. zápasy
23.04.2002 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Real Madrid 0:2

Vyprodaný Nou Camp viděl velký zápas. Velké derby dvou odvěkých španělských rivalů, navíc v semifinále prestižní Ligy Mistrů. Už dlouho před zápasem se v celém Španělsku o ničem jiném nemluvilo. Real se musel obejít bez potrestaného Luise Figa, Barceloně zase chyběl zraněný Rivaldo. Real nastupoval do zápasu ještě s jedním drobným handicapem - dlouhých osmnáct let totiž nedokázal Barcelonu na Nou Campu porazit.

Barcelona celý zápas tlačila, byla lepší, měla více šancí, žádnou ale nedokázala proměnit. Hodně vidět byl hlavně mladý brazilec Rochemback. Síla Realu je ale v tom, že dokáže i z mála šancí vytěžit maximum. V 55. minutě šel Real do brejku, Raúl krásnou uličkou našel Zidaneho a ten Bonana chladnokrevně přehodil. Argentinský gólman v brance Barcelony si na míč sice šáhl, ten i ale i přesto zapadl mezi tyče - 0:1. Barcelona i nadále tlačila, hodně riskovala a to se jí v závěru nevyplatilo. V nastaveném čase se opět po akci Raúla k míči dostal McManaman, který už měl úkol jednoduchý. Podobně jako Zidane Bonana přehodil a zpečetil tak výsledek - 0:2.

Real tak celkem nezaslouženě Barcelonu porazil a ukončil tak dlouhou sérii zápasů na Nou Campu bez vítězství. Před odvetou, která se hraje příští úterý v Madridu na stadiónu Santiaga Bernabeu, jsou karty jasně rozdány. Real je jen krůček od postupu do svého třetího finále Ligy Mistrů v posledních pěti letech.

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Campeon

před tímhle zápasem Real nevyhrál na Camp Nou 18 let!?!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele