3. kolo
16.09.2007 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Villarreal CF 0:1

Villarreal zapomněl na ostudu z předchozího kola a s velkou dávkou štěstí porazil Mallorcu na jejím hřišti. O osudu utkání rozhodla jediná branka Nihata z přímého kopu sedm minut před koncem. V samotném závěru sahali domácí po vyrovnání, avšak regulérní Guizův gól nebyl pro domnělý ofsajd uznán...

Mallorca vstupovala do zápasu v roli lehkého favorita a podle toho také vypadala úvodní dvacetiminutovka. Hráči z Baleárských ostrovů na hřišti dominovali, aktivní byl hlavně tradiční tahoun Ibagaza, jenž pro svého spoluhráče Víctora vytvořil největší příležitost první půle, to když útočník domácích orazítkoval břevno Vierovy branky. Žlutá ponorka se vzhledem k nepříznivému vývoji utkání rozhodla zahustit střed hřiště a tato taktika se vyplatila, rázem to totiž byl Villarreal, kdo byl na trávníku pánem. Dost tomu pomohl i velmi ostrý zákrok Senny na Ibagazu, po kterém působili ostrované dost zaskočeně a do konce poločasu už se nevzpamatovali. S tlakem začaly přicházet i šance, dost při chuti byl zejména velmi nebezpečný Guillermo Franco. Blízko úvodního gólu byl ve 23. a následně také ve 26. minutě, jeho spolupráce s dvojicí Pires – Rossi byla ukázková, chybělo jen přesnější zakončení. Svěřenci Manuela Pellegriniho skutečně působili výborným dojmem, očividně se nenechali zvyklat špatným výkonem z posledního kola a naopak navázali na hru předvedenou v kole předposledním, kdy smetli Valencii.

Mallorca se nicméně po přestávce oklepala a se svým soupeřem hrála více než vyrovnanou partii. Gregorio Manzano přivedl na hřiště novou krev v podobě reprezentanta Venezuely Juana Aranga, který skutečně hru svých spoluhráčů do značné míry oživil. Výsledkem toho byla kvalitní podívaná z obou stran korunovaná několika šancemi, tu největší domácí zmařil Héctor, jenž orazítkoval tyč, za hosty pro změnu neuspěl proti Moyovi Nihat. Jenže zkušený útočník dostal druhý pokus a tentokráte už se prosadil. Běžela 83. minuta, když krásně zakroutil přímý volný kop z relativně vzdálené pozice. Obrovská rána pro optimisticky naladěné fanoušky na Son Moix, přitom mělo být ještě hůř. Srdnatě bojující Mallorce se totiž v nastaveném čase podařilo díky Guizovi vyrovnat, ale rozhodčí gól neuznal pro neexistující ofsajd. Všechny tři body si proto na své konto připsali hosté, Mallorca skončila poprvé v sezóně bez bodu.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele