2. kolo
02.09.2007 19:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Athletic Bilbao 3:1

Fantastický fotbal v poločase prvním a mnoho nefotbalových momentů v poločase druhém viděli diváci na Nou Campu, kde Barca jasně přehrála hostující Athletic. Utkání plné sporných situací nabídlo také skvělé momenty famózního Messiho a hrubé chyby obou obran...

Barca se do svého soupeře zakousla od první minuty a od začátku diktovala tempo hry. V sestavě se překvapivě neobjevil stoper Milito, naopak podle očekávání do útoku nastoupila trojice Messi - Henry - Ronaldinho. Ta ukázala velkou variabilitu a technickou vyspělost, ale také naznačila možný problém v absenci typického hrotového hráče, neboť Henry si často měnil pozici s Ronaldinhem, hrál spíše na levém křídle a v pokutovém území pak měli obránci Bilbaa jasnou převahu. Celkově však měli převahu domácí, nejdříve neměl se svou střelou štěstí Messi, který pálil poté, co obehrál dva soupeře. O tři minuty později už se publikum na Nou Campu radovalo. Iraola fauloval v nebezpečné situaci velmi aktivního Ronaldinha a sám postižený si s nařízeným přímým volným kopem poradil na jedničku, když střelou do pravého horního růžku nedal brankáři Gorkovi sebemenší šanci.

Katalánci po tomto gólu lehce polevili a ke slovu se na pár minut dostali i hosté, avšak s pokusy Susaety a Tica si bez problémů poradil pozorný Valdés. Pak už se taktovky opět ujali Blaugranas, kteří v blízkosti pokutového území kombinovali s úžasnou lehkostí, ale ve finální fázi byli poměrně neefektivní, neboť počet šancí dlouho neodpovídal herní převaze, Frank Rijkaard má tedy stále nad čím přemýšlet. Baskům se pak až do 34. minuty dařilo znepříjemňovat svému soupeři hru tvrdými fauly často až za hranicí pravidel, které ovšem rozhodčí Mégila Dávila nechával bez povšimnutí, a tak si hlavně Messi odnese ze zápasu mnoho šrámů. Ve zmiňované 34. minutě padl druhý gól a sice z penalty. Henry hezky zakombinoval s Ronaldinhem a byl v pokutovém území neúmyslně sražen brankářem Gorkou. Z toho posléze těžil Ronaldinho, když ze značky pokutového kopu gólový rozdíl zdvojnásobil. V závěru poločasu mohli domácí ještě zvýšit, Abidalův centr zakončoval skluzem Ronaldinho jen do připraveného Gorky. V závěru se ještě parádičkou prezentoval Henry, jenž si elegantně poradil s dvěma obránci najednou, následný centr ale jeho spoluhráči už nezužitkovali.

Druhý poločas byl pro natěšené fotbalové fanoušky zklamáním. Úvod byl vlažný, ale Barca se ještě na pár minut rozjela, hlavně v sekvenci šancí v 60. minutě byla nejblíže ke skórování třetího gólu. Předtím mohl skórovat Henry, ale akci zabrzdil nesprávně zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Poté už přišly zmiňované šance z šedesáté minuty. Nejdříve efektně zakombinoval Henry s Abidalem, aby první jmenovaný následně orazítkoval tyč Gorkovi branky, krátce na to se uvolnil přes obránce Deco a jeho ránu vychytal sám Gorka, jenž si hned vzápětí poradil i s ranou Messiho. Hřiště pak opustil za potlesku tribun Henry a nahradil ho mladičký Giovani Dos Santos. Mexický útočník se ihned mohl zapas do listiny střelců, to když se famózní Messi zbavil navzdory několika faulům svého strážce, nacentroval do vápna, kde byl úplně nehlídaný Dos Santos, ale svou kroucenou střelou mířil těsně vedle. Od té doby kvalita hry výrazně poklesla.

Vše začalo velkými hrubkami barcelonské obrany, která naprosto selhala při bránění centru, jenž zakončil úspěšně Susaeta. Domácí nechali protihráče trestuhodně odcentrovat, Valdés nezvládl vyběhnutí, míč nevyrazil dostatečně, na hranici vápna byl opět úplně volný hráč hostí, který nepřesnou střelou našel nepochopitelně volného Susaetu, jenž nakonec dopravil míč do sítě. Přesně těmito ztrátami koncentrace přišla Barca loni o titul a můžou být hodně rádi, že je to tentokráte nestálo body.

Prakticky z protiútoku totiž přišel velmi sporný moment, nesprávně rozhodnutý ve prospěch Barcelony. Ukázková dělovka Yaya Tourého se od břevno odrazila pravděpodobně pouze na brankovou čáru, ovšem asistent rozhodčího celou situaci posoudil jinak a africkému záložníkovi uznal podle všeho neexistující gól. Rozhodčí nepřestali úřadovat ani poté. Vyloučený Márquez se možná ještě teď diví, za co vlastně viděl druhou žlutou, Barca každopádně hrála o desíti. Ovšem jen pár minut, jelikož pak hostující Kolkili brutálně fauloval Giovaniho a šel se taktéž předčasně sprchovat. Zbytek zápasu už se jen dohrával, i když útočná dvojice Giovani - Messi předvedla ještě pár hezkých akcí.

Barca tedy má vytoužené tři body, ale i když byl viděn velký pokrok v jejím herním projevu, zdaleka ne všechny pochyby jsou zažehnány. Podobná slova se dají poslat i na adresu Bilbaa, trenér Joaquín Caparrós si rozhodně takovýto začátek sezóny nepředstavoval.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (55)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
HOST*R9

0:0?

Reagovat
smazaný uživatel

Víc...

Reagovat
HOST*-Kopy-

4:3

Reagovat
Messiáš

4:0.Hlavně at to davaj v TV..

Reagovat
HOST*

Hlavně ať vyhrajou

Reagovat
HOST*

2:0

Reagovat
HOST*antimadrista

3:0

Reagovat
Marv

Reagovat
Shevchenko
Reagovat
HOST*Ronnie

4:0

Reagovat
HOST*

A je to tady, čtyřlístek je rozluštěn... Eto na 2 měsíce mimo.

Reagovat
barcelonista

Ešte to síce nie je oficiálne potvrdené ale je to katastrofa... nie ani tak pre náš útok o ten sa nebojím a mylsím si, že to zvládneme aj bez neho, je mi však ľúto jeho kurnik premarodil celú minulú sezónu a teraz ZASE takáto chujovina no comment...

Reagovat
smazaný uživatel

Tentokrát vám doprajem výhru, aj keď ...

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
HOST*cris7

4:1....goly:ronaldinho,messi,henry2.....ronaldinho ho da z hranice vapna...messi projde pres 4hrace a zavesi....henry da jeden z voleje z 21,5m!!...a ten druhej vystreli z 10m...a bude tecovanej...58minute Barcelone neuznaj gol kvuli domnelemu ofsajdu ve kterem se udajne vyskytne messi...Bilbao da gol z rohoveho kopu az 89minute..!!BRANKY:9.Ronaldinho,38.Messi,61 a 78.Henry...Divaku bude dost..

Reagovat
HOST*vazquez

Je isté, že aspoň v poslednej vete budeš mať pravdu.

Reagovat
HOST*cris7

ja si myslim ze budu mit ve vetsine vet pravdu....ale je mi jedno kdo da goly....hlavne at ma Barca titul!!!

Reagovat
HOST*cepickal

neví někdo jestli letní posily athletika jsou všichni baskické národnosti.zajímalo by mne jestli jěště dodržují toto klubové pravidlo.dík

Reagovat
Messiáš

Řekl bych že ano

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, oni nejsou jako Katalánci, tam to fakt berou tradičně.

Reagovat
HOST*fanušik

nevie niekto kde a ako by som mohol pozerať tento zapas

Reagovat
smazaný uživatel

www.rojadirecta.com

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Milito nakonec na lavce (Márquez - Oleguer).

Reagovat
HOST*-Kopy-

Tak on mu dá kopačkou do držky a ona je to penalta

Reagovat
smazaný uživatel

O co se tady proboha snažíš?

Reagovat
HOST*-Kopy-

Píšu svůj názor, nějaký problém stím ?

Reagovat
smazaný uživatel

No je to od tebe docela šaškárna, kdyby to aspon bylo vyrovnané a ta penalta něco řešila, ale dělat tady zrovna ted dusno opravdu není na místě.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Prej dusno , ty seš jasnej

Reagovat
barcelonista

...no ale bude

Reagovat
HOST*ronaldinho_10

Kdyby jsi někdy hrál fotbal, tak bys musel uznat, že byla jasná... Pokud si hráč předkopne míč a brankář do něj vlítne, tak není co řešit... I kdyby mu vykopnul zuby, tak to je pořád penalta. Hráč měl míč, golman tam přišel pozdě - že fauloval a ještě se k tomu zranil je jeho blbost, ty chytrej...

Reagovat
HOST*-Kopy-

Fotbal jsem šest let hrál... Henry si vůbec nepředkopnul balon, ale normálně střílel...a potom naložil tomu golmanovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*ronaldinho_10

Aha... On střílel a nepředkopnul balón? To by mě teda zajímalo, jak pak střílel... Ty mě fakt udivuješ! To je přeci uplně jedno, jestli přihrával nebo střílel... Rozhodující je, že byl u míče dřív a golman mu zajel pod nohy pozdě! A že mu naložil? To měl jako někam uletět nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, rozhodčí nám tlačí.

Reagovat
HOST*-Kopy-

soudný to fanoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Nezoufej, to se stane ještě mockrát, navíc dneska se prostě vyhrát MUSELO.

Reagovat
smazaný uživatel

Už tady zas chceš trapasit? A že nám ubrali více než praděpodobný gol Henryho pro neexistujíí ofsajd, že Márquez by vyloučen za nic a že jejich hráči měli být venku už tak aspon tři, to nic, co...

Rozhodčí to prostě ani trošku nezvládají a to na obě strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak víc nesmyslnou druhou žlutou jsem snad ještě neviděl. Messiho tam osekávají jak prasata a hráče vyloučí nám.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Mariáš

Reagovat
HOST*-Kopy-

hroznej faul, prase

Reagovat
smazaný uživatel

Super no, ten čůrák jde asi ve stopách Goikoetxei, to je ale těžké, když jim to rozhodčí celý zápas žere.

Reagovat
smazaný uživatel

Povinné tři body zůstaly na Nou Campu, vítězství zasloužené, ale radši bych ho bral trochu jiným způsobem, protože jsme na to měli.

Reagovat
HOST*antimadrista

Dobrý zápas, hlavně se mi líbil Abidal a Messi.

Reagovat
Messiáš

Nebudu komentovat, že rozhodčí dnes pískal tragicky.Ale se hrou sem byl spokojenej.Líbil se mi hodně Abidal, který řešil nektere situace opravdu s velkým přehledem a dobře podporoval ofenzívu, Thierry se pomalu dostává do formy. Jeho technika a schopnost se zbavit obránců se nám bude ješte hodit. A Yaya taky nezklamal dal gol jestli byl nebo nebyl(těžko říct).Kdyby ale byl v míči ten mikročip jak měl být tak by se takové sporné situace nejak po zápase nerozebírali, ale jestli chce fifa aby fanoušci rozebírali po zápase sporné situace . Na to nemám slov, ale ta jeho střela každopádně byla nádherná.Takovýho bombera sme potrebovali.Milita jako čtvrtou posilu nehodnotím, odehrál málo.Giovanni se taky snažil, ale jeste mu chybí zkušenosti a srovnavat ho s Henrym je zatím opravdu utopie...

Reagovat
HOST*ronaldinho_10

K tomu gólu-nególu bych řek, že celej míč za čárou byl jen těžko... Šlo to od břevna a dopadlo to skoro přesně na čáru. Je sice pravda, že míč nešel přímo a šel obloukem... Ale aspoň podle mýho branka není zase tak moc vysoká, aby ten oblouk byl tolik zakroucený a míč byl (někde v půli cesty mezi břevnem a zemí) celý za čarou... Takže podle mě to gól nebyl a rozhodčí nám s tím pomoh... Ale třeba vyloučení Rafy to vykompenzovalo! TAKŽE CELKOVĚ ROZHODČÍ STÁL ZA ***

Reagovat
smazaný uživatel

Ne tak gól to nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mít tam víc kamer, tak se to řeší. Jinak je to klasický "gol z MS 66". Ehm, musím uznat, že Touré je dobrej...

Reagovat
smazaný uživatel

Nehovoril som? A že som si to zase nedal aj vo Fortune

Reagovat
HOST*Luis

Tak to stoperské duo, to musela být hotová sebevražda! Nechápu, proč nehráli Thuram a Milito

Reagovat
smazaný uživatel

Rafa byl dobrej. I směrem dopředu. Bohužel taky směrem do sprch, kam měl jít až o pár desítek minut dýl...

Reagovat
smazaný uživatel

Abych řek pravdu, tak já jsem s výkonem naprosto spokojenej. Útočná čtveřice Ronaldinho, Henry, Messi a Dos Santos je prostě a jednoduše geniální. Záloha konečně taky něco hraje - Xavi s Decem to včera zvládli dobře, Touré mě fascinuje (v dobrym slova smyslu) už od prvního zápasu v přípravě. Obrana je taky dobrá, tady mě překvapuje hlavně duo Oleguer - Abidal. Abidal hraje skvěle - nebo aspoň nad očekávání! A Oleguer? Já jsem čekal, že to bude letos věčnej náhradník a místo toho odehrál v přípravě nejvíc minut ze všech... Ale samozřejmě, že už se těšim na Puyola s Militem.

Valdés je skvělej, za nikoho bych ho nevyměnil, ale s Kyslíkem jsem tady asi jedinej takovej (dlouhodobě...).

Takže s individuálními výkony i předvedenou hrou jsem spokojenej, ale pořád mě sere ten přístup!!! V prvnim poločase to bylo o.k., ale ve druhym... nejhorší je, že to ani nevypadá, že je to únavou...

Visca el Barca! To se časem zlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm, u toho "golu" Athletica, neposral to tam trochu žvejkačka?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele