31. kolo
22.04.2007 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - FC Barcelona 2:0

Barca prohrála ve Villarrealu, čímž opět zdramatizovala boj o ligový primát. Domácí si ziskem tří bodů upevnili pozici ve středu tabulky a stali s vůbec prvním týmem v La Lize, který porazil Barcelonu disponující útočnou trojicí R.E.M.

Blaugranas byli v prvním poločase lepším týmem, naráželi však na špatnou koncovku. První náznak šance se objevil v páté minutě, hezký centr Eto'oa si dobře zpracoval na hrudi Messi a až na poslední chvíli dokázal proti němu zakročit Cygan. Živo bylo i na druhé straně, Forlán pálil kousek za hranicí šestnáctky pár centimetrů vedle. Následně, v minutě 14., prudce hlavičkoval nad Josico. Poté už byly šanci k vidění hlavně před brankou Viery. Nejdříve pálil Eto'o mimo, krátce na to hlavičkoval Ronaldinho a gólu na brankové čáře zabránil Javi Venta. Obrovské šance spálil Kamerunec Eto'o zhruba po půl hodině hry. Nejdříve si naběhl na nakopnutý míč, prodral se až před Vieru, ale míč do sítě neprotlačil. Neuspěl ani deset minut před přestávkou, když ho nadýchaným centrem vybídl ke skórování Messiho. Pichichi loňské sezóny nedokázal ve výskoku nasměrovat míč tam, kam bylo potřeba - tedy do poloodkryté brány. Nejhezčí akce první části hry přišla v jejím samotném závěru. Po Iniestově přihrávce předvedli Ronaldinho s Xavim nádhernou narážečku, na jejímž konci se brazilský mág ocitl zcela sám před Vierou, ale i on selhal. Do kabin se tedy šlo s čistým štítem na obou stranách.

Zatímco v prvním poločase byla dominance hostů značná, v poločase druhém tomu tak zdaleka nebylo, dosti tomu pomohl i rychlý gól Žluté ponorky. Nicméně ještě předtím zkoušel štěstí Ronaldinho z přímého kopu, hrdina utkání Viera byl připraven. Zmiňovaná gólová akce přišla po jedenácti minutách hry. Lahůdková přihrávka Capiho vyslala do brejku Pirese, který se většinou v situacích jeden na jednoho proti brankáři nemýlí. Hráči z hlavního města Katalánska byli gólem, zaskočeni, čehož se snažil využít Forlán, před nímž včas zakročil obětavý kapitán Puyol. Skomírající výkon Barcy oživil příchod Gudjjohnsena. A byl to právě islandský útočník, který se po další skvělé přihrávce Messiho ocitl skoro sám před Vierou, ale pálil z úhlu a uruguayský brankář byl bezchybný. Než se obhájce titulu dokázal nadechnout k závěrečnému náporu, přišel definitivní úder. Jsoe Mari se prosadil na pravé straně pokutového území, míč se poté dostal na hranici šestnáctky ke Canimu, jehož pozemní střela k tyči rozhodla o výsledku utkání. Ronaldinho pak už jen stihl orazítkovat břevno z narychlo rozehraného přímého kopu, ale i tak by už bylo příliš pozdě. Ve Villarrealu a v Seville se tedy radují, naopak Barca může mít ještě velké problémy...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (45)

Přidat komentář
Pharrell

1:1?

Reagovat
HOST*R9

7:4?

Reagovat
HOST*Tavo

73-69? A Villarreal ve čtvrtý čtvrtině dá deset trojek.

Reagovat
HOST*R9

To už je tvůj scénář

Reagovat
HOST*hrubinho

etoo, ronnie (ked bude v poriadku) ked nie tak etoo 2x

Reagovat
HOST*antimadrista

0:2

Reagovat
HOST*Tavo

hlavně abysme ten titul ňák dokopali... los nemáme těžkej, v poháru nás čekají už jenom 3 (v horšim případě 2) zápasy, jinak na programu nic nemáme. Forma je strašná, ale nasazení by to mělo vynahradit - a hlavně forma našich pronásledovatelů je ještě horší než ta naše, takže už proto věřím, že si tenhle titul nenecháme ujít. Pokud budou kluci bojovat na hřišti a dřít se na tréninku, tak ta čtyřbodová rezerva je dost velká. Doufam, že zvládnou aspoň konec sezony, jedno, jestli budou hrát jako Chelsea nebo AC, žádnou zábavu při zápasech už letos stejně nečekam. Visca el Barca!

Reagovat
HOST*hrubinho

jak hovori kyslik tesme sa az ked to bude iste

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*R9

Barca Getafe 5:2 ...postup téměř jistej, ovšem ze solidního výsledku nakonec lehké drama...

Reagovat
HOST*R9

*solidního výsledku z první půle

Reagovat
smazaný uživatel

Messiho sólo.

Reagovat
HOST*cracker

Máš odkaz?

Reagovat
HOST*Mára

Tak takhle krásný goly sem hodně dlouho neviděl Mesii famozní i ten druhej lehni si a tumáš

Reagovat
HOST*Mára

Messi

Reagovat
HOST*R9

Neskutečný...

Reagovat
HOST*hrubinho

maradoooooo

Reagovat
HOST*antimadrista

Messi je neskutečnej

Reagovat
HOST*R9

To by musel mít o 150cm míň...

Reagovat
smazaný uživatel

Těžkej zápas. Žluťáci asi budou chtít odčinit tu ostudu z podzimu a budou hrát jak o život. Na druhý straně jim ale v tabulce o nic nejde, takže by nám mohli nechat body, který potřebujume, páč Sevilla doma Bilbao dá s prstem v nose .

Můj tip je 1:1, 1:2 nebo 1:3 (nejpravděpodobnější je varianta b)). Konstnta je, že dostanem góla a otázkou jenom zůstává, kolik jich dáme my

Reagovat
Shevchenko

................... .. .... /´ /)

.................... ..,../¯ ..//

.................... ..../... ./ /

.................... ..,/¯ ..//

.................... ./... ./ /

............./´¯/' ...'/´¯`•¸

........../'/.../... ./... ..../¨¯\

........('(...´(... ....... ,~/'...')

.........\.......... ..... ..\/..../

..........''...\.... ..... . _.•´

............\....... ..... ..(

..............\..... ..... ...\

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Jak malej Jarda...

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*R.M.C.F.

Jak výstižné

Reagovat
smazaný uživatel

Co zmůžem, ty seš prostě ichtyl, no

Reagovat
Shevchenko

Lepší ichtyl než sparťan

Reagovat
HOST*Kapřík

Timhle se utěšujou všichni dementi...ale jinak obrázek moc hezkej. Aspoň něco.

Reagovat
HOST*C.I.S.I.

Doufam, ze se Villarealu podari urvat aspon remizu, at ma Valencia aspon jeste nejakou sanci

Reagovat
HOST*Tavo

Valencia už nemá vůbec žádnou šanci, i na čtvrtý místo víc věřim Zaragoze.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia hraje jeden z nejnudnějších fotbalů v lize. Nedá se na to koukat. Je dost ostuda, že tým z tak hnusnou hrou je takhle nahoře

Reagovat
Shevchenko

Koho tipujete na Nizozemsko? Tohle jsem snad ještě neviděl, Alkmaar si to asi pohlídá, ale toho jsem tipoval s té trojce nejmíň, hlavně ať to nevyhraje Ajax

Reagovat
HOST*inzaghi

zasranej zápas, mohla být 4ka...no kluci mě pěkně zkamali a dost si zkomplikovali ten váš titul.FORZA AC

Reagovat
Xavi

První půle nebyla špatná, ale byli neuvěřitelně ležérní v koncovce. Zase se mi moc líbyl Thuram, na toho se fakt dá dívat, má neuvěřitelnej přehled a zkušenosti s takovou může klidně hrát do 40 jako Maldini. Zato se mi teda moc nelíbil Deco. Jinak je velká škoda, že nemáme na lavce moc hráčů dopředu, protože ten Gudjohnsen je strašnej tragéd!

Místo aby jsme v tomhle kole navýšili náskok, když hráli Real s Valencii spolu, tak to takhle dopadne.

Na druhou stranu je ale třeba říct, že to ale vyloženě špatný nebylo, Villareal z nás měl velký respekt a vyšlo jim do čeho kopli, na druhé straně jsme mi nedali jasné šance. Takže hlavu vzhůru a hlavně nepanikařit.

Forca Barca.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bude ještě zajímavé... A kdepak jsou všichni culos?

Reagovat
HOST*Tavo

Takhle se hraje o titul? Jsem nesmírně nasranej z toho, co na hřišti předvádíme a frustrovanej z našich výsledků. Chci ten titul asi víc než hráči.

Reagovat
jenage

jo jasne

Reagovat
HOST*Tavo

Co se ti nezdá? Já se celej tejden těšim, až uvidim Barcu, vždycky věřim, že už začnou hrát... a potom tohle. Já už jsem z letošní sezóny prostě unavenej.

Reagovat
HOST*antimadrista

Pane jo, to se to dějou věci

Reagovat
HOST*sl@vo

villarreal srdca mojho šampión ma po dlhej dobe opät potešil!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to blbý, nedokážeme vyhrát zápas vůlí. Prostě potřebujeme soupeře přehrát a "rozbombardovat", abysme vyhráli. Včera sme byli v první půli vcelku jasně lepší, ale chyběl důraz v koncovce a špetka štěstíčka. Hlava Ronniho šla krásně k tyči, ale vytáhl ji obránce, tečovaná střela Messiho (nebo to byl Xavi?) šla dobře, ale konečkama kopaček ji vytáhl gólman, loženku spálil Etoo ... Druhá půle z naší strany znatelně horší, ale i tak si myslím, že sme byli v tom zápase o kapánek lepší a ... ... prohráli sme. Takhle se nechovaj velký vyhrávací mužstva ...

Jinak se mi líbil Leo, Iniesta, Sylvinho, Ronnie a i Zambrotta. Naši stopeři si rozdělili góly soupeře pěkně napůl - první Thurama, druhej Puyola.

Jinak mě mále trefil šlak, jak běžel skoro sám na branku Guddy a obránce ho vcelku s klidem doběhl a ukopl mu balon. To sem málem sežral ovladač . Dřív by doběhla k bráně kdejaká osmdesátiletá babička o berlích než tenhle šnek. Ať už je pryč

Reagovat
HOST*PUYOL

Skoda, ze to tak dopadlo.Sice som zapas nevidel ale s tým bodovým odstupom to uz je tesne.

Na druhej strane si myslím,ze mame na to,aby sme stratili uz len raz-V Atletiku Madrid a ostatne sa vyhra da.Real ma viac tazkych superov...

Reagovat
smazaný uživatel

nechápal jsem toho Iniestu na levým beku, kde byl úplně zbytečnej a ještě dokázal vymyslet druhej gól Villarrealu , s tím mohl bez faulu Puyol těžko něco dělat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele