36. kolo
26.05.2007 18:00 CET
2 : 3
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Villarreal CF 2:3

Valencia překvapivě podlehla v derby Villarrealu, domácím se tak definitivně rozplynuly poslední zbytky snu o titulu. Zato hosté můžou být nadmíru spokojeni, na Mestalle otočili nepříznivé skóre, vyhráli již šesté utkání v řadě a dostali se před Atletiko Madrid na šestou příčku, která zaručuje účast v Poháru UEFA.

Na kraji domácí zálohy dostal přednost před zraněním zužovaným Silvou Jaime Gavilán. Už v šesté minutě připravil střeleckou pozici pro Miguela Jaoquin, portugalský obránce mířil hodně vedle. Po čtvrthodině hry se dostali netopýři do rychlého brejku, Villa na pravé straně hřiště výborně načasoval přihrávku na rozběhnutého Joaquina, který zkoušel jemným lobem obhodit brankaře Vieru, ten jeho střelu s potížemi vyrazil. Ve dvacáté minutě se dostal za obranu hostí aktivní Villa, těsně před brankařem Vierou si stačil španělský kanonýr posunout míč a pak jej uruguayský brankař srazil k zemi. Sám faulovaný Villa se postavil k pokutovému kopu, přestože před čtrnácti dny nedal, dnes se elitní útočník nemýlil a poslal domácí tým do vedení. Villa se dostal do další šance hned minutu poté, ale s jeho střelou z kraje velkého vápna si poradil výtečný Veira. Po necelých třiceti minutách mohl zvýšit po rohovém kopu Gavilána Roberto Ayala, malý stoper s neuvěřitelným výskokem hlavičkoval jen těsně mimo branku. Dále byl v dobré pozici na levé straně hřiště Villa, namísto přihrávky Angulovi zvolil střelu, s kterou si Viera poradil. Valencia své šance nevyužila, a tak přišel trest v podobě vyrovnávající branky Diega Forlána. Franco pěkně našel v pokutovém území bývalého útočníka Manchesteru United, který na bližší tyči prostřelil Canizarese.

Druhý poločas začal příležitostí Valencie, Joaquin hledal přízemím centrem Angula, kterému se nepovedlo efektivní zakončení patičkou. Na druhé straně zablokoval Albelda na poslední chvíli halfvolej Forlána. V 68. minutě si na centr Miguela naběhl střídající Jorge Lopéz, ale jeho pokus z malé vzdálenosti skvěle zlikvidoval hrdina večera Viera. O deset minut později se prosadil Jon Dahl Tomasson, Matias výborně přihrál bývalému útočníkovi AC Milán, který prošel na hraně ofsajdu obranou domácích a pravačkou překonal Canizarese. Už na 3:1 zvyšoval tři minuty před koncem po přihrávce Tomassona svým druhým gólem v utkání Diego Forlán. V samém závěru pak snížil Moretti, když lehce tečoval krásnou střelu Davida Villy z přímého kopu.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1:0

Reagovat
HOST*Kobli

2:0 ( Villa, Ayala)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele