26. kolo
10.03.2007 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Villarreal CF 0:2

Villarreal v malém valencijském derby zvítězil na hřišti Levante a udržel si naděje na evropské příčky. Žlutá ponorka se dostává pomalu, ale jistě do formy, z s posledních tří utkání vyhrála dvě, v jednom remizovala. Kouzlo nového trenéra Resina jakoby pomalu odpadávalo, Levante prohrálo podruhé za sebou a čekají ho těžké boje o udržení.

Hned od prvních minut bylo lepší hostující mužstvo. Ve čtvrté minutě mířil vedle Tomasson. Dvě minuty na to zaměřoval své mířidla Forlán, aby v deváté minutě po přihrávce Matiasa Fernandez střílel z okraje pokutového území přesně do rohu brány. Bývalý hráč Manchesteru se trefil ve druhém utkání po sobě a i ten dnešní zásah byl výstavní. Ve 14. minutě nadvakrát výborně zasáhl Molina, nejprve zneškodnil střelu Tomassona a poté dorážku Josica. Na druhé straně střílel nadějně Riga, jeho pokus nakonec skončil mimo. Ve 25. minutě přišel komický moment, Josemi poslal dlouhý centr do pokutového území, v něm ovšem nebyl nikdo ve žlutém, brankař Molina si s klidem šel pro balon, ovšem uklouzl a kulatý nesmysl ho přeletěl, naštěstí pro něho skončil kousek mimo. Po půlhodině hry střílel Tommasi a odražený balon se dostal k útočníku Salvovi, který z halfvoleje vstřelil gól, avšak jeho branka neplatila kvůli ofsajdu. Krátce před koncem prvního poločasu po rohovém kopu vystřelil slabě Tomasson, Molina s pokusem dánského útočníka příliš starostí neměl.

Další neuznaný gól přišel po přestávce. Aktivní Tomasson si vyměnil míč s Fernandezem, a originálně vystřelil, ale všechno nadšení bylo zbytečné, když si dánský útočník míč zpracovával, tak si totiž pomohl rukou. V 54. minutě Kapo svým přetaženým centrem vylekal Vieiru. Dvě minuty na to Viera zachránil hosty po hlavičce Salvy z bezprostřední blízkosti. Stejná situace se opakovala o pět minut později. Salva se výborně prodral k balonu, Viera znovu chytil. V 63. minutě byl kvůli zranění střídán střelec vítězné branky Diego Forlán. Dvacet minut před koncem Alexis po volném kopu Rigy v dobré pozici mířil nad břevno. V 72. minutě přišel druhý uznaný gól, Tomasson dostal nádhernou přihrávku od Ferandeze a našel skulinu pod Molinovým tělem. Z optického tlaku domácích už žádná šance nepřišla. Pěkný a zajímavý duel tak skončil vítězstvím žluté ponorky.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele