26. kolo
11.03.2007 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Athletic Bilbao 1:1

Celta Vigo remizovala s Athleticem Bilbao, který nedokázal využít více než půlhodinové početní převahy a zůstává i nadále v zóně sestupu. Celta se naopak dostala před Levante na šestnáctou příčku.

Utkání začalo větší aktivitou hostů, ale ti si větší šance vypracovat nedokázali a po necelé půlhodině hry převzala taktovku Celta, která se krátce na to dokonce dočkala vedoucího gólu Ángela po vyhraném hlavičkovém souboji před bránou. Baskové se z gólu jen těžko vzpamatovávali a Vigo si poté ve druhém poločase dokázalo vytvořit i další šance.

V 55. minutě se po dorážce Baiana špatně domluvili Amorebieta s brankářem Aranzubíou, vše ale nakonec pro Bilbao dobře dopadlo. Průběh a osud celého zápasu se změnil v 70. minutě, kdy uviděl za tvrdý zákrok přímou červenou Pablo García. Domácí pak logicky vsadili na obranu, ale to se jim nakonec nevyplatilo, když se prakticky ihned prosadil střídající Aduriz, který se hlavou prosadil po Yesteho centru. Bilbao od té chvíle mělo prakticky vše ve svých rukou, výhodu muže v poli, po vstřelení gólu na tom byli i lépe psychicky a 30 minut je na jeden gól spousta času. Ovšem do vedení mohli jít znovu domácí, když Brazilce Nené musel zastavovat až výborný Aranzubia. Athletic nebyl schopen ve zbytku zápasu skórovat, ani si vypracovat výraznější šanci. Nejblíže gólu byl minutu před koncem Murillo, jeho hlavička ale orazítkovala jen břevno, navíc byl pískán útočný faul, a tak se oba o záchranu bojující týmy musely spokojit se ziskem jediného bodu.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele