38. kolo
17.06.2007 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Levante UD 2:0

Bilbao to opět dokázalo a i nadále se může pyšnit svou nepřerušenou tradicí v nejvyšší španělské soutěži. Setrvání v Primera División Athleticu zařídilo vítězství nad Levante 2:0, díky čemuž se už Baskové nemuseli ohlížet na výsledky ostatních týmů a Celtu Vigo nechali o jediný bodík za sebou.

Domácí si hned od počátku vytvořili jasnou převahu, ale na odpor se jim postavil fantasticky chytající Molina. Ty nejlepší zákroky musel vytáhnout nejdříve po čtvrt hodině hry, kdy zlikvidoval skvělou Urzaizovu hlavičku, která užuž směřovala do sítě. Uběhlo dvanáct minut a stejná situace se opakovala, baskický útočník si totiž ani tentokráte se svou hlavičkou na Molinu nepřišel. Ještě předtím mířil nad Etxeberria, dost sil na překonání Moliny neměl ani Javi Martínez, který neuspěl hned ve dvou velkých příležitostech. Největší šanci první půle měl Yeste, když se ocitl prakticky sám před Molinou, ale nesprávně zpracoval míč. Naproti tomu Levante se do přestávky k brance přiblížilo jen dvakrát, pokaždé ze standardní situace. Nejprve po rohovém kopu hlavičkoval nad branku Alexis, poté neuspěl Robert se svým přímým volným kopem, jenž bez větších problémů zneškodnil Aranzubia.

Druhý poločas začal stejně, jako ten první skončil. Zjevná dominance Athleticu a nevýrazná hra hostů. V popředí by opět souboj Urzaiz - Molina, i vítěz byl stejný. Brankář hostí Urzaize vychytal ve 49. i 51. minutě. Krátce před rozhodujícím momentem sezóny se ještě Sarriegiho hlavička olízla o břevno a na San Mamés to jen zahučelo. Když se ale právě dohrávala hodina hry, celá Katedrála fotbalu začala slavit. A kdože byl tím hrdinou? Molina byl pro Basky do té doby zkrátka nepřekonatelný, a tak skóre nakonec otevřel vlastním gólem Serrano, který si do vlastní sítě srazil Etxeberria centr. V Bilbau zavládlo nadšení a s chutí hrající domácí pak stvrdili výsledek a tím i setrvání v nejvyšší soutěži Gabilondo.

Athletic Bilbao tedy i nadále patří mezi španělskou fotbalovou smetánku, baskové se tak odvděčili fanouškům, kteří svůj tým podpořili v momentech nejtěžších, ale pískotem v závěru utkání vzkázali, že příští sezónu si přejí jiné cíle, než jen záchranu.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele