22. kolo
05.02.2006 19:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Barcelona - Atlético Madrid 1:3

Barca prohrála doma s Atlétikem a nevyrovnala tak rekordní počet výher Realu Madrid ze sezony 1960-61. Na pravém kraji její obrany nastoupil Gabri, na stopera se přesunul Oleguer, do zálohy Márquez. Iniesta spolu s Messim a Larssonem byl v útoku. Hosté postrádali Velasca s Kežmanem. Utkání začalo bojem ve středu hřiště, který měla Barca po celý zápas problém ovládnout. Jako první se dostal ke střele Torres, míč skončil v brance, ale už dříve sudí přerušil hru. Na druhé straně připravil Iniesta šanci pro Larssona, ten se zbavil Perey i Pabla, nezbyl mu však čas na pořádné zakončení. Po dvaceti minutách poslal míč Torres na Petrova, tomu se podařila klička, ale vše skončilo jen rohovým kopem. Před rohovým kopem chtěl zachránit situaci domácí Márquez, míč se však dostal k Torresovi a ten v těžké pozici špatně trefil.

K sólové akci se odhodlal Messi, našel si prostor ke střele, ale našel jen náruč Lea Franca. První branka padla po centru Ibagazy, když se srazili dva barcelonští obránci, míč se dostal k Torresovi a ten byl nekompromisní. Barca kontrovala trestným kopem Deka, po němž hlavičkoval mimo Márquez. Poslední slovo první půle měl hostující Petrov, nejprve pálil po rohu nad, pak to zkusil z trestného kopu, ale Valdés byl připraven.

Velice brzy po změně stran Atlético zvýšilo. Míč šel po ose Torres - Petrov k Maximu, ten byl v mírném ofsajdu, ale sudí hru pustil a Maxi dal druhý gól do Valdésovy sítě. Hned vzápětí spálil obrovskou šanci Puyol, když po trestném kopu hlavičkoval v jasné pozici jen doprostřed branky. Atlético nerezignovalo na útok, Petrov trefil z trestného kopu nádherně břevno. Barca snížila, když akci rozjel Deco, Iniesta přihrál Larssonovi a ten slabou, ale dobře umístěnou, střelou trefil míč přesně k tyči.

Barca se hnala za vyrovnáním, po faulu na agilního Iniestu zahrával další trestný kop Deco, ale Leo Franco byl svému celku oporou. Naopak z rychlé akce na druhé straně přidal další gól Torres. Ocitl se sám před Valdésem a zachoval chladnou hlavu. Do další šance vybídl Torres Gallettiho, ale Valdés včas vyběhl a míč sebral. Kuriózně skončila střela Gia, když se otřela o záda Guilyho a skončila na tyči! Další branku už domácí nedali, po rohu hlavičkoval nad Ezquerro, Iniestovu ránu vyrazil Leo Franco na roh. V poslední minutě ještě pálil těsně vedle Giuly.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (647)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele