19. kolo
15.01.2006 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Barcelona - Athletic Bilbao 2:1

Barce chyběl zraněný Motta, Bilbau zase Tiko s Urzáizem. Hosté poslali do zápasu dosavadního náhradního gólmana Lafuenteho, když Aranzubíovi velmi nevyšel poslední zápas. Navíc nastoupili v defenzivnější sestavě, na hrotu jejich útoku se postavil Llorente. Barca překvapivě nasadila Gia.

Do zápasu vstoupilo lépe Bilbao, Etxeberría centroval, ale Llorente hlavičkoval nad. Barcelona držela míč, ale do šancí se nedostávala. Po čtvrthodině hry se Bilbao dostalo do senzačního vedení. Rozehrálo roh nakrátko, Yeste nacentroval a Llorente hlavou usměrnil míč do sítě. První šanci Barcy připravil Ronaldinho, našel Eto'a, ale jeho přízemní střelu Lafuente kryl. Další šanci hostí měl Etxeberría, ale Valdés ji zneškodnil. Po střetu Orbaize s Dekem chtěli kopat domácí penaltu.

Barca byla v šoku, přesto se po akci Messiho a Deka dostal do šance Eto'o, ale pálil nad Lafuenteho branku. Po rohu Deka si dal málem vlastní branku zatím jediný střelec Llorente. Márquez poslal střelu jen do bránících hráčů. Hosté měli trochu smůlu, protože když Ronaldinho prostrkával míč na Eto'a, trefil ruku obránce Amorebiety a kopala se penalta. Sám Ronaldinho ji proměnil a srovnal skóre. Další velkou šanci hostí spálil opět Llorente. Yeste centroval, ale zcela volný útočník poslal míč nad. Na druhé straně hlavičkoval nad po rohu i Márquez.

Druhou půli odstartoval Márquezův trestný kop, Lafuente byl ale připraven, stejně tak si poradil i s dorážkou Messiho. Pak rozjela Barca svou druhou gólovou akci. Podíleli se Ronaldinho s Dekem, Van Bommelovu střelu ještě gólman Bilbaa vyrazil, na dorážku Messiho ale už neměl nárok. I další šanci Van Bommel spálil, když napálil jen břevno. Do třetice Van Bommel a opět byl Lafuente úspěšnější. Po Ronaldinhově centru hlavičkoval opět nad Márquez.

Barca držela míč na svých kopačkách více než ze sedmdesáti procent, Bilbao ale hrozilo z brejků, ale přihrávka Etxeberríi na Llorenteho však byla nepřesná. Domácí se hnali dopředu, kombinace Eto'a s Messim jim však nevyšla, Ronaldinho pálil mimo. Na hřiště přišli Iniesta a Larsson další branky však nepřicházely. V závěru se ještě červenalo. Faulovaný Deco se nevybíravě obořil na Gurpegiho a po potyčce s Guerrerem byl vyloučen.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (301)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele