10. kolo
06.11.2005 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Deportivo Alavés 2:1

Celta Vigo opět poznala, jak chutná vítězství, a po posledních dvou zápasech, z nichž získala pouze jeden bod, si z tohoto utkání odnesla body tři. Oproti tomu celek z Alavésu touto porážkou prohlubuje svou krizi a s osmi body zaujímá předposlední místo tabulky Primera División.

Počátek tohoto střetnutí se odehrával ve víru pomalé a pro fanoušky nepříliš zajímavé podívané. Celek Celty Vigo byl nervóznější než obvykle a dopouštěl se zbytečných chyb, jež zjednodušovaly obrannou práci celku Chuchiho Cose. Domácí zahrozili pouze v případě, dostali-li se k míči Baiano a Cannobio. Alavés zase čekal na příležitosti rodící se z protiútoků. Hosté se museli obejít bez svých důležitých hráčů jako De Lucase, Santiho Carpintera a Bernhardta a bylo znát, že na středního záložníka není nikdo, kdo by hru Alavésu alespoň trochu řídil.

Ve 21. minutě zahrozil Rubén Navarro před brankou Pinta, jeho střela však mířila mimo. V 26. minutě se k velké šanci domácích dostal Baiano, ale pravačkou trefil tyč. O minutu později se však již Celta dostává do vedení, a to zásluhou Canobbia, který po individuální akci překonal brankáře Costanza. V 31. minutě se dostal k míči opět Baiano, ale byl odpískán ofsajd. Hosté si během 45 minut nevytvořili téměř žádnou šanci, kterou by vážněji ohrozili domácí.

Do druhé poloviny hostující "Los Vitorianos" nastupovali aktivněji a hledali příležitosti, jak překonat soupeře. Zápas se tímto otevřel a na obou stranách bylo vidět více šancí, než tomu bylo v první polovině utkání. V 61. minutě na místo Cannobia nastoupil Jonathan a ten hned v 68. minutě levačkou zvýšil na 2:0. Euforie ze vstřeleného gólu domácích však netrvala dlouho, neboť již minutu poté Astudillo využil chyby obrany a snížil na 2:1. Celta ještě mohla zvýšit skóre, ale střelecké pokusy Angela a dalších ztroskotaly na Costanzovi.

Autor: Věra Bednarčíková

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele