22. kolo
05.02.2005 22:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Espanyol Barcelona 4:0

Real Madrid pokračuje ve vítězném tažení, poradil si po dobrém výkonu s nebezpečným Espanyolem a ukázal, že v boji o titul se s ním musí velmi vážně počítat. V sestavě domácích nastoupil překvapivě místo Gravesena Guti, Beckham začal opět na místě pravého záložníka, Figo pod útočníky, Zidane vlevo. Hosté postavili místo Tamuda Daniho, na stoperu začal juniorský reprezentant Jarque. Utkání se líbilo od úvodních minut, za obranu vyběhl Ronaldo, ale byl mu odmáván těsný ofsajd. Na druhé straně napřáhl Dani, ale Casillas byl připraven.

V nadějné brejkové situaci míč Danimu utekl, po přihrávce De la Peńi tvrdě pálil Maxi a Casillas musel vyrážet na roh. Beckham poslal přesným pasem do brejku Ronalda, ten udělal kličku Kamenimu, ale pak trefil jen boční síť. Vedení zařídil Realu Zidane, když obelstil Ibarru a levačkou napálil míč nechytatelně do Kameniho šibenice. Espanyol rozehrál nakrátko trestný kop, ale Ibarrova střela šla nad. Dva fantastické zákroky předvedl Casillas proti Maximu. Šanci mu připravil De la Peńa, Maxi dvakrát tvrdě vypálil, Casillas byl však neprůstřelný.

Zidaneho střela byla zblokována, aktivní Salgado se probíjel obranou, míč se štastně odrazil k Ronaldovi, ale Kameni byl na místě. Druhý gól zařídil pro Raúla Figo. Vyškolil na křídle Domiho, vypálil, trefil sice jen tyč, ale u odraženého míče byl první Raúl a doklepl ho do branky přes ležícího Kameniho. Obrovskou šanci zahodil Lopo, když si naskočil na tresný kop, ale v jasné pozici netrefil branku. Po akci De la Peńi s Maxim blokoval na poslední chvíli skluzem Roberto Carlos, trestný kop De la Peńi vyrazil Casillas jen s obtížemi na roh.

V druhé půli si Real výsledek pohlídal a ještě vstřelil rezignujícímu soupeři další dvě branky. Po centru Roberto Carlose hlavičkoval Raúl, ale Kameni jeho pokus kryl. Maxi uvolnil obloučkem Daniho, ale jeho gólová hlavička nebyla pro ofsajd uznána. Rychlý brejk domácích potáhl Guti, Ronaldo připravil pozici Figovi, ten vystřelil ale Kameni svůj tým chránil od debaklu. Soldevilla si při souboji s Helguerou ve vápně pomohl odehráním míče rukou a měla se kopat penalta, na druhé straně pustili rozhodčí ofsajd Solariho, ten poslal přízemní centr na Raúla a ten usměrnil míč přesně k tyči.

Figo pálil těsně nad, Owenovu hlavičku Kameni chytil. Gutiho střela byla zblokována, míč se odrazil ke Gravesenovi a ten přesnou střelou k tyči vstřelil svůj premiérový gól v dresu Bílého baletu.Pět minut před koncem se mohl trefit i Ronaldo, Kameni na dlouhý centr nevyběhl, ale vše napravil skvělým reflexem jímž vytěsnil střelu mimo branku.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (328)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele