29. kolo
19.03.2005 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Sociedad 2:2

Espanyol jen remizoval a zkomplikoval si svou cestu za předkolem Ligy Mistrů. Dvakrát se trefil z penalty domácí Tamudo, jeho trefy však vyvážili Kovačevič s De Paulou. Zápas byl vyrovnaný a remíza zasloužená. K trestnému kopu se postavil domácí De La Pena, ale trefil jen hostující hráče ve zdi do hlavy, další střelu Espanyol v úhlu kryl gólman Riesgo. Po pěkné kombinaci střílel Amavisca mimo. San Sebastian hrozil ze standardních situací, jednu z nich rozehrál Karpin, obrovitý Kovačevič přeskočil dva obránce a hlavou nezadržitelně skóroval. Hosté mohli i zvýšit, Kovačevič šel do souboje s Kamenim, Xabi Prieto mohl dával do prázdné, doklepnout mohl ještě gari Uranga, ale Espanyol se ubránil. Udeřilo na opačné straně, Tamudo šel sám na Riesga, ten ho podťal a mohl být rád jen za žlutou kartu, penaltu sám postižený proměnil.

Domácí dále útočili, po pěkné kombinaci se za obranu dostal Maxi, ale Riesgo ho skvěle vykryl a střelu zblokoval. První půli zakončil Karpinův trestný kop a Urangova hlavička nad. V té druhé nejprve Riesgo kryl hlavu Soldevilly do středu branky, vyznamenal se při trestňáku Amaviscy, který bravurně vyrazil na roh. Další akce domácích už byla gólová, De La Pena vysunul Tamuda, Zubiaurre ho přidržel, Tamudo střílel akrobaticky a Riesgo opět skvěle vyrazil. Kopala se však penalta a Tamudo ji opět proměnil. Hosté však dokázali vyrovnat. Kovačeivič vyhrál hlavičkový souboj titánů s Lopem pro De Paulu, který obloučkem překonal gólmana Kameniho. Snaha Espanyolu už byla marná, střídající Dani i Oscar Serrano stříleli nad.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele