28. kolo
13.03.2005 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Valencia CF 1:0

Valencia pod novým koučem Antonio Lópezem dosáhla herního zlepšení, možná i proto ho funkcionáři castellonského týmu jmenovali na dva roky ještě sportovním ředitelem. Jeho tým přišel na Atlético s nadějemi, vždyť z posledních osmi zápasů tu šestkrát zvítězil. Navíc Atlétiku chyběl zraněný Ibagaza, Salva nemohl hrát neboť je u Colchoneros jen na hostování právě z Valencie, po distancu se naopak vrátil do stoperské dvojice Perea. To hostům bude ještě minimálně dva měsíce chybět zraněný Baraja. Na jeho místo do zálohy se posunul Marchena, v obraně dostal další šanci David Navarro.

Zápas začal svižně, do vápna se zkoušel prodriblovat Torres, ale Canizares mu míč ukopl, po faulu na Aimara vystřelil z trestného kopu vedle Fabio Aurelio. Valencia zvolila taktiku mnoha centrů do soupeřova vápna, právě po jednom z nich sebral nechtěně míč hlavou lépe postavenému Ayalovi Mista. Oba hráči si podobnou situaci zopakovali i na druhé straně, následky to však mělo pro hosty fatální, když zcela volný Fernando Torres hlavou vstřelil vedoucí gól, svůj 15 v tomto ročníku. Valencia kontrovala brejkem, Mista vysunul Fabia, ale ten skončil na Pereovi. Canizarese zase nebezpečnou střelou řádně prověřil Gronkjaer, Antonio López zamířil akrobaticky mimo tyče. Hrál se svižný zápas, bohužel ale i se spoustou nepřesností na obou stranách. Mista střílel vedle, ze série trestných kopů pro Valencii také nebylo nic.

V druhé půli to nejprve zkoušel obloučkem Mista, na pravé straně volný Rufete tvrdě vypálil, ale Leo Franco byl pozorný. Na druhé straně šel do sóla Jorge, ale následné zakončení šlo nad, Aimarovi míč v rozhodujícím okamžiku utekl. Valencia toužila alespoň vyrovnat, na plac šli Di Vaio a Xisco. Po rohu Fabia Aurelia hlavičkoval těsně nad David Navarro. Na hřišti se přiostřilo, Navarro roztrhl střídajícímu Richardu Nunezovi stehno. Atlético číhalo na brejky, po ideální Torresově přihrávce střílel mimo Antonio López. Po Di Vaiově stříleném centru chyběl k míči Mistovi jen kousíček. Valencii nepomohli ani nejisté zákroky García Calvy, který nahradil v obraně zraněného Pereu. Di Vaio střílel jen slabě, odkop obránce Atlétika skončil málem za zády Leo Franca, naštěstí pro domácí ale skončil míč v autu.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele