29. kolo
21.03.2004 19:00 CET
5 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - RCD Mallorca 5:1

Valencia kanonádou ve druhé půli rozstřílela nevýraznou Mallorcu a přiblížila se Realu Madrid na čele tabulky na jediný bod. Hattrick vstřelil Mista, další góly dali Baraja s Angulem, za hosty korigoval z penalty Eto´o.

Valencia nastoupila v osvědčené sestavě s Rufetem na pravé straně zálohy a Angulem v útoku místo zraněného Aimara a do svého soka se pustila už od první minuty. Míč putoval od Curra Torrese na křídlo k Rufetemu a ten přetáhl svůj centr až na vzdálenější tyč. Tam si jej zpracoval Vicente, poslal na velké vápno nekrytému Barajovi, ale jeho střela bez přípravy šla vedle. Za Mallorcu se osmělil z trestného kopu Correa, ale příliš nad. Po Vicenteho rohu hlavičkoval hlavičkoval Ayala, Leo Franco jeho pokus vyrazil, vyražený míč utekl Ayalovi do autu.

Valencia začínala mít převahu, hosté se jen bránili. Po centru Rufete hlavičkoval nepřesně Angulo, pronikajícímu Vicentemu ukopli obránci míč na poslední chvíli. Za hosty z ojedinělého protiútoku nepříliš nebezpečně vystřelil Correa. Chvilku před přestávkou se domácí ujali vedení. Rufete tváří v tvář Edu Moyovi posunul míč patičkou Barajovi, ten odcentroval na vzdálenější tyč, kde se uvolnil Mista a hlavičkou přes vybíhajícího Lea Franca otevřel skóre. V další šanci Valencie poslal míč Rufete do křídla Angulovi, ten na střed Mistovi, ale toho nadvakrát vychytal Leo Franco.

Druhá půle se už jasně odehrála v režii domácích. Po centru Angula minul míč jeden z obránců, míč se dostal k Mistovi, ale ten vystřelil nad. Centr agilního Rufeteho byl sražen k Vicentemu, ale jeho střela šla doprostřed brány, kde byl připravený gólman Mallorcy. V další šanci střílel Angulo z těžkého úhlu těsně vedle.

Z další šance už domácí vytěžili druhou branku. Vicenteho trestný kop přeletěl všechny až na Baraju, a ten lehce tečoval míč k tyči. Třetí gólovou akci rozjel Angulo, narazil si s Mistou a obloučkem překopl Lea Franca. Za Mallorcu vystřelil tvrdě ale nad Correa. Čtvrtý gól dal opět Mista. Vicente se uvolnil na levém křídle, poslal přízemní míč do vápna Mistovi, a ten se trefil přesně k tyči.

Permanentní nebezpečí pro Mallorcu znamenala především Rufeteho pravá strana a šel tudy i pátý gól domácích. Míč puotval po ose Rufete, Angulo, Rufete k Mistovi, který hlavičkou přehodil gólmana Leo Franca a mohl se radovat z hattricku. Další šanci spálil Mista svojí nešikovností, když nevyzrál na brankáře hostí při sólovém nájezdu. Hosté ještě nesložili zcela zbraně, Colsa poslal přihrávku za obranu Delibašičovi, ale jeho pokus šel vedle. Dobrou šanci zadrbal na druhé straně střídající Canobbio. Hosté skóre ještě kosmeticky upravili, když po faulu Rufeteho na Néného proměnil svou v pořádí už pátou penaltu v tomto ročníku Eto´o.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Tom

Doufám že vyhrajete uefu Fandím vám jak sviňa nesklamte

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele