11. kolo
09.11.2003 21:00 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Madrid 4:1

Real Madrid utrpěl v tomto zápase druhou zdrcující porážku v této sezóně. Lví podíl měl na tom mladý španělský reprezentant José Antonio Reyes Calderón. Celý zápas si dělal s obranou Realu co chtěl a podal doslova jeden z nejlepších individuálních výkonů v historii fotbalu, a to ve svých sotva 20 letech. Real Madrid nastoupil k tomuto zápasu oslaben o obránce Roberta Carlose a Michela Salgada a na pevnosti jeho zadních řad to bylo opravdu hodně znát. Sevillští, vědomi si, že Real bude zranitelnější více než kdy jindy, se vrhli na soupeře jako uragán. Od prvních minut nenechali hráče Realu vydechnout a dokázali svou převahu vyjádřit i gólově. Madridští byli aktivitou soupeře zaskočeni a začali chybovat. Jeden z nebezpečných centrů odvracel dezorientovaný mladý obránce Ruben jen do Helguery, od něhož se míč odrazil za Casillasova záda. O chvíli poté se uvolnil od obránce Reyes a milimetrovým pasem poslal míč za obranu Dario Silvovi. Ten před Casillasem nezaváhal a bylo to 2:0. Sevillští pokračovali v tlaku. Daniel Alves přihrál Antonitovi, ten se zastavil a pak nabíhajícímu Alvesovy poslal krásný oblouček za obranu. Ten si posunul míč hlavou nad vybíhajícím Casillasem a pak už efektně dopravil míč do sítě polopatičkou. Defenzivní hráči Realu si v tu chvíli vyslechli od Casillase hodně kritických slov. Madridští byli vývojem naprosto šokováni a v přerušené hře se věnovali buď hádkám mezi sebou či jen nechápavě kroutili hlavou se slzami v očích. Hráči Sevilly ale stále neměli dost a dočkali se i čtvrté branky. Reyes nepopsatelným zákrokem obral o míč Pavóna a řítil se do pokutového území. Narazil si s Antonitem a poslal míč Casquerrovi, který nemohl nedat. 4:0! Sevilla měla kopat ještě pokutový kop, poté co Beckham zblokoval míč rukou při sevillském trestném kopu a zabránil mu v cestě do sítě. Ruku měl nataženu nad hlavou. Penalta se pravděpodobně měla kopat i na druhé straně po zákroku na Helgueru. Sevillští se v druhém poločase stáhli a kontrolovali hru. Madridští se snažili, ale dokázali jen snížit po střele Ronalda, který si našel vhodnou pozici na pomezí pokutového území. Ještě předtím spálil dobrou příležitost Raúl.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (39)

Přidat komentář
antimadrista

Sevilla vyhraje 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca prohraje 1:2 Denilson vam vystreli 2 branky !!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, bude to asi dost karneval v hledišti, ale FC není tak dobrý jako Betis, mohlo by se tam i vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo muzem tam vyhrat.Sevilla i tet doma jenom remizovali s Valladolidem 1:1. Jasne,ze jedem pro 3 body!!! :-)

Reagovat
antimadrista

ha ha ha, jedete si pro další ostudu.

Reagovat
smazaný uživatel

:-) ty ses ale vtipnej!!!:-) Ty radeji nic nerikej o ostudech ok???!!! :-)

Reagovat
antimadrista

Já o žádný ostudě nic nevim :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Carlos 3 tydni nezahraje.Je pravda,ze pujde s Brazilskou reprezentacem na zapas proti Peru ale lekar Realu vyhlasil:na to aby hral aby ani nemislel!!!! :-(

Reagovat
PJ

To je pech. Sem zvědavej, co bez něj Real v obraně udělá. Myslim že má Real docela problém...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ani nejsem na to zvedavej!!!Problemi to budou mit uz to vim!No musime skusit bezneho uz jenom na to sem zvedavej kdo ho nahradi????!!

Reagovat
smazaný uživatel

Raúl Bravo se přesune na Robertovo místo a do stoperské dvojice se stáhne Helguera. S Ivánem se pro tuto sezónu počítalo do zálohy, jenže máme nedostatek kvalitních středních obránců, takže hraje stejně většinou vzadu. Vedení by se mělo zamyslet, co zamýšlí s Rubénem. Jako opora jednadvacítky měl dostat asi více šancí, jenže sotva nastoupil, tak zavinil gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si mylim,ze Minambres bude hrat.Dostal uz nejednou prilezitost a nebil spatnej. Nebo Borja-no nevim. Skoda,ze Real zas chce zíckat útocníka (OWEN) nez by koupili jednu kvalitnu obrance!!!! hmmm

Reagovat
antimadrista

Jo, máš recht, real bude rád za plichtu.

Reagovat
PJ

Taky že sem tu plichtu v tiplize dal...

Reagovat
antimadrista

To já v tomhle kole š.l. mám přestávku.

Reagovat
PJ

Tak mi ta plichta asi nevyjde, po 15 minutách 3:0 pro Sevillu. To je teda nářez, to je ostuda. Že by až tak moc chyběl Roberto Carlos??

Reagovat
antimadrista

Tim pádem to bude jenom o čtyry body! No to je paráda! Než dojde k našemu vzájemnýmu souboji, tak už budem před nim.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo.Vyrazne mohl chybet!!!Namisto Carlose hral Ruben byl tam jeste i Bravo.!!!Tak a je to tady!!!!Proc Real nekoupi radeji obrance???Oni radeji chteji Owena!!!At jede do Barci!!! jETO SOKUJICI VYSLEDEK. Uznavam,ze po pulcase sem pomislel na La Coruni s Monacem(jeste ze to nevislo pro Sevillu) ale to je jedno stejne je to vysoka prohra. :-( Carlos,Carlos musis se uzdravit jinak je obrana v pr...i !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera! Real podruhé v sezoně rozmetán na padrť ! Minulý rok jsem před tímto zápasem vzýval Reyese jestli si vzpomínáte! Vyslyšel mě až dnes! Měli jste to vidět pánové! José Antonio Reyes Calderon podal historický výkon!!! Dělal si s obranou Realu celý zápas co chtěl! Rozhodně si nenechte ujít goly!

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, může někdo podat zasvěcený komentář (Merenguesi?), než se sem nahrne spousta "fandů" a Barceloňáků a začnou tvrdit jaký jsou Real pořád neschopný paka? Neříkejte, že to bylo jen tím, že nehrál R.Carlos!

Reagovat
HOST*sasek

vite kdo ma na dresu cislo 23????prece beckham...neni videt,ye bz pomohl k realu...mohl by zustat v Manchesteru!!!!!!!!!!!!!!!!neni po neho velka osoba pro REAL!!!!!!!!!!!!mam radost ze REAL prohral uy v prvnim polocase o 4 o goly...vuuuuuuuuuuuuuuul...

Reagovat
antimadrista

Muhehehehehehe :-)) A s timhle se chystáte na nás? :-) Já se fakt musim smát :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš se směj tomu, že v tabulce pravdy vedeme La Ligu a na vás máme stále sedm plusových bodů. Barca nikoho nezajímá, rozhodne se jen mezi velkou trojkou. Jestli ta prohra musela přijít, tak přišla ještě v milosrdný čas. Valencia také prohrála a nikdo tak nešel do trháku.

Reagovat
antimadrista

No, já si nemůžu pomoct, ale vy ligu nevedete a na nás máte jenom 4 body! Co si pil? :-)

Reagovat
PJ

Tabulka pravdy, to je něco jinýho, než normální tabulka. Co si pil, že neumíš číst? :-)))

Reagovat
antimadrista

Už sem to pochopil :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Real odehral osklivý zápas.Nevislo im to.4:1 je velká lekce od Sevilli hlavne kdyz uz po15 minutach vedli 3:0.Ale stává se to! :-( Ruben brecel na lavicce po vystridani a vynil sam sebe za 3 góly! Nemislim si,ze by jeste jednou by zopakovali takovou ostudu! A BECKHAM??? Skoda,ze mas problemy s Davidem.Podle me taky si tesil kdyz Laporta slibyl,ze ho prinese do Barci,ze jo???!!!A proc?Proto,ze kazdy vi,ze ma nejlepsi centri a primi kopi!!! ''HALA MADRID''!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten výsledek ovlivnily tři důležité fakty: 1) Neuvěřitelný Reyes, 2) Rubén González, který dostal první šanci od pohromy na Villarrealu a dopadlo to ještě hůř, 3)opět další mizerný začátek Realu. V Evropě se o tom moc neví, ale ve Španělsku je veřejným tajemstvím, že zejména of.záložníci se déle dostávají do zápasu a než se dostanou do tempa, tak Real už většinou prohrává. Jinak Raúl Bravo opravdu nic moc, jenže ze všech obránců byl rozhodně nejmenším tragédem. Kdyby mohl hrát Minambres, tak máme rozhodně o starost méně, škoda, že je zraněn. Guti s Beckhamem byli na pivotu zcela mimo, hlavně Guti tam běhal úplně zmateně a vůbec v ničem Helkguerovi a spol. nepomohl. Naštval mě také Raúl, který dal 3 branky Valladolidu a 2 Santanderu, ale jinak kde nic tu nic. Venku je naprosto neproduktivní. Dobře hráli Solari a Ronaldo, ale to je málo. Znovu zdůrazňuji, že by to mměl Queiroz trochu protočit, někteří už toho mají plné zuby. Casillas, Bravo, Raúl, Zidane a Figo například odehráli 17 zápasů z 18, to je trochu moc. HALA MADRID!!!!!!!!!

Reagovat
antimadrista

Dobře to ale umíš vokecat co? :-)

Reagovat
PJ

Narozdíl od tebe je schopnej objektivně zhodnotit, v čem byla chyba. Nebo tam snad někde vidíš nějakej nářek, že za to vlastně Real nemůže? Zato ty to vždycky svedeš na rozhodčí, nebo na smůlu... Už jen čekam, až přijdeš s těma skvrnama na slunci...

Reagovat
antimadrista

Náhodou, já vždycky píšu jenom to, co vidim na vlastní oči.

Reagovat
PJ

Ale prd, blbosti píšeš...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses asi psichopat anti...!!! Vymluvi hledas ty kdyz prohrajete nebo kdyz vam nevide zapas. Real ten zapas posral a hotovo!!!Zadne vymluvu jak chodi to u tebe.Carlos+Salgado chibeli ale.....Kazdi dela chiby a za chibi se tresta a Real na to doplatil.Vasa obrana taki udelala chybu co podle tebe byla nahoda a sto bylo i gol!!!Posrali to obranci uvedom si to!!!!!!!!!!!!!!!!!Sevilla 4:1 Real!No aco???? Prohrali bohuzel ale jedem dál. :-)

Reagovat
antimadrista

No a co?- ztratili ste 3 body a to zabolí :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nemysli si CARLOSI, že s novým stoperem světových parametrů by to bylo o moc lepší. Ty chyby začaly už od zálohy, jenže co naděláme, když jsou vlastně všichni čtyři ofenzivní. Asi bude moci hrát jen Becko a Guti bude alternovat buď za něj, za Zidana nebo jednoho z útočníků. Helguera musí hrát v záloze (kdo by to byl před rokem řekl?), aby to tam někdo oběhal a ubránil. Když se totiž ZZ a Luisovi nedaří držet míč nebo o něj lehce přichází, tak zpravidla nastává obrovské nebezpečí pro Ikera. Ohledně těch obránců musím říci jednu věc. Podívejte se na Saezovu nominaci. Kdo tam má nejvíce obránců? Helgueru bych nevyměnil za nic na světě, o Míchelovi si začínám myslet to samé a Raúl Bravo doslova šokuje soustavně kvalitními výkony. Podle mých záznamů letos zavinil jediný gól, Paco Pavón naproti tomu devět.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě!Všichni 4 jsou of.záložníci.I proto si myslim,že David je jenom takovy dobry tah pro Pereze do pokladny.Proč musel pěišet když mame Zizuho+Figa a mame i Gutiho?Proč třeba nemohli koupit obrace?A tet ješte chtejí Owena nebo pčedtím i Davidsa chteli!?????

Reagovat
smazaný uživatel

Toho obránce už potřebujeme opravdu nutně. A v létě navíc skoro jistě přijde Xabi Alonso, takže budeme kompletní. Jenže to už se mělo udělat před touto sezónou, odchody Clauda a Hierra bez náhrady, to Queirozovi situaci rozhodně neusnadnilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Správne!!!

Reagovat
HOST*Yarda

Díky za komentář.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele