30. kolo
28.03.2004 21:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Sevilla FC 5:1

Real Madrid zůstal po vysoké výhře nad Sevillou v čele tabulky o bod před Valencií. Barca nehrála, její zápas na Betisu byl odložen pro nezpůsobilý terén. Real předvedl po čase v lize zase výkon hodný Mistra. Největší podíl na vítězství měli skvělí Beckham s Ronaldem.

Real vyběhl na podmáčený vytrvalým dešťem skrápěný trávník stadionu Santiaga Bernabeu v nejsilnějším složení, jen místo Figa se objevil v základní sestavě Solari. David Beckham představil novou image, tenkrát bez gumy (dlouhé vlasy neměl svázané do copánku, ale volně rozpuštěné).

Zápas otevřel přesnou střelou z dálky Ronaldo, ale Esteban byl připraven. Stejně se vedlo z trestného kopu i Darío Silvovi. Pak už ale domácí otevřeli skóre. Beckhamovu přihrávku z hloubi pole na Solariho minul ve skluzu Pablo Alfaro a tal mohl Argentinec v klidu jít do zakončení a střelou podél gólmana Estebana poslat Real do vedení. Hosty brzký gól nezlomil, nepolevovali v neutuchající bojovnosti a díky tomu bylo utkání v první půli vyrovnané. Raúlův pokus o průnik vyřešila dvojice hostujících obránců, na druhé straně šla Casquerrova střela nad.

Casquerro to v jednom ostrém ataku na Roberto Carlose přehnal a po kontantu svého těla s nohami Brazilce měl problémy s popadnutím dechu. Beckham skvěle odebral na hranici soupeřova vápna míč Baptistovi, ale jeho následná technická střela mířila příliš ke středu branky. Pak přišla velká chvíle hostujícího brankáře Estebana. Všechno způsobil příliš krátkou malou domů Maranon, vystihl ji Solari, obtočil se kolem Pabla Alfara do lepší střelecké pozice, ale jeho střelu Esteban skvělým reflexivním zákrokem levou rukou vyrazil.

Sevillským citelně chyběl v ofenzivě prodaný Reyes, na jeho roli nedokázal navázat jeho nástupce Baptista. Jeho kličky obránci Realu zachytávali. Domácí se tak postupem času dostávali do tlaku a mohli tak gólově oplatit soupeři ostudný podzimní vzájemný zápas. Ronaldův pád v šestnáctce byl správně posouzen jako nezaviněný vybíhajícím Estebanem, ale už z další akce Realu padl druhý gól. Beckham se dostal ke svému pověstnému centru zprava, našel ve vápně nabíhajícího Ronalda, který přesnou hlavičkou k tyči poslal svůj tým těsně před přestávkou do dvoubrankového vedení.

Do druhé půle poslali hosté místo chybujícího Pabla Alfara Oscara, místo na hrotu nevýrazného Daría Silvy pohyblivějšího Carlitose. K němu se více dopředu vysunul Baptista. Beckham si o přestávce zadní polovinu svých dlouhých vlasů přece jen do copánku svázal. První zahrozil po Salgadově centru tvrdou hlavičkou Ronaldo, Esteban byl připraven. Casquerrovu střelu tečoval jeden z domácích obránců na roh. Oživení ofenzivy se hostům vyplatilo, brzy vstřelili kontaktní gól. Helguera fauloval Carlitose, na Martího trestný kop si osamocen naběhl na vzdálenější tyči Carlitos, jeho hlavičku Casillas vyrazil, odražený míč vracel centrem na druhou tyč do vápna zpět opět Carlitos, nabíhajícího Maranona postrčil Solari a nařízenou penaltu proměnil Baptista.

Real zvýšil úsilí, Gutiho skvělou točenou ránu zdálky vyrazil Esteban jen s vypětím všech sil. Naštěstí pro Sevillu prováhal nejvhodnější příležitost přihrát v situaci dva na jednoho Ronaldo. Pak se však Real dočkal třetí branky. Guti našel skvělým dlouhým pasem nabíhajícího Zidaneho, který poslal míč do sítě lehkým obloučkem přes vybíhajícího Estebana. Nadějný brejk Realu zastavil nebezpečným skluzem na Solariho Maranon a mohl být rád, že viděl jen žlutou kartu. Zahanbit se nenechal ani Esteban, který jedním ze svých zákroků trefil nechtěně kopačkou do choulostivých míst Salgada. Tlak Realu byl drtivý, po Ronaldově přihrávce střílel Zidane, Esteban vyrazil na roh. Do další šance vyslal Beckham Ronalda, ten si poradil skvělým pohybem i s trojicí obránců, jeho střelu Esteban vyrazil, ale dobíhající Salgado jí už nasměroval do sítě.

Na druhé straně šla Maranonova střela po Gallardově průniku a zpětné přihrávce z dobré pozice vedle. Po kombinaci s Gutim střílel opět Ronaldo, ale Esteban jeho pokus kryl. Pátý gól Realu dal v poslední minutě opět Ronaldo a opět předvedl svou extratřídu. Obral o míč Redonda a jelikož se žádný z obránců nerozhodl mu sólový nájezd na Estebana znepříjemnit, tak se kousek před gólmanem zastavil, počkal si až se i on zastaví a nebude vědět co dál a poté poslal lehkou, přesto nechytatelnu střelou míč k pravé tyči. Na přímě střely na branku vyhrál Real tento zápas 15:9.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ronaldo už zase trénuje Doufám, že na nás Sevilla opět nevyrukuje se svoji "čistou" hrou Ale to je asi marná naděje

Reagovat
smazaný uživatel

Z té naší hry je mi hodně smutno. Zápas proti Zaragoze ukázal tolik, jako žádný jiný zápas v této sezoně. Do 60. minuty jsme je válcovali a bylo vidět, že pokud máme chuť a motivaci a napadáme v plném běhu ve 4-5 lidech na polovině soupeře, tak se nám těžko může někdo rovnat. Ale síly samozřejmě došly a hned se poznalo, jakou kdo má fyzičku. Zklamali Carlos, Guti, Raúl, Zidane a překvapivě i čerstvý Portillo. Naopak Beckham, po vyloučení Gutierreze jediný střední záložník, dominoval naší hře a pričteme-li krásný první gól, tak byl s Figem naším nejlepším hráčem. Už v tomto zápase hodně zklamal Helguera a prudký pokles formy bohužel potvrdil i v Bilbau. Máme nehorázné problémy s obrannými standardkami a vůbec se všemi centrovanými míči do našeho vápna. Proto v létě musí přijít def. záložník + střední obránce, chce to hlavně dobré hlavičkáře: Vieira/Chivu/Samuel/Nesta. Složení ofenzivy bych ještě rok ponechal, až na Raúla se všem daří. Ronaldo se zítra vrací, s ním už tak lehce prohrávat nebudeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, pěkná analýza Nemám víc, co bych řekl. Ovšem, s tím výběrem obránců a záložníků? Vieira nechce, Chivua asi nepustějí stejně jako Nestu (Maldini a Costacurta jsou staří), snad leda Samuel??? Nebo někdo mladší? Lucio? Alex? Škoda a) Makeleleho, měli mu přidat, b) Milita, ještě se mám dojem nezranil a ve finále Copy zahrál dobře. Nicméně při přístupu vedení k výběru nových hráčů (Henry, Ruud vN., aj.) nevím, nevím

Jen doufám, že vše nesklouzne k vymlouvání či vychloubání typu Barcelona a hráči konečně pořádně zaberou

Reagovat
HOST*yarda

Nedávno se tu probíral Miňambres, takže podle nejnovějších zpráv má pořádnou smůlu. V říjnu postoupil operaci levé nohy, z niž se ještě zcela nezotavil a nedávno si jí doma nešťastnou náhodou zase "načal", takže byla nutná další operace. Bohužel to pro něj může znamenat i konec sezóny. Smůla.

Reagovat
HOST*

Defenzivni zaloznik? Conceisao je v Dotmunde len na hostovani a pokial viem ma sa vratit

Reagovat
smazaný uživatel

Real už o něj nemá zájem. Výkony, které v Madridu předváděl, bylo velkým zklamáním.

Reagovat
antimadrista

Reagovat
exmafie

moulo

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to dobry zápas škoda,že sme ne vedeli dát vice golu-meli sme hodne šanci.Zizu,Figo,Beckham hrali fantasticki. Postoupíme!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, kéž by. Škoda, že se Beckham vykartoval. Ale zase bude hrát R.Carlos a vrátil se Ronaldo

Mimochodem nechápu ČT, že dá místo Realu londýnské derby, které zas tak slavné nebylo (asi to bylo kvůli ceně za přenos).

Reagovat
exmafie

Asi to bude tím,že Arsenal i Chelsea jsou mnohem atraktivnější než Monaco,takže nechápe proč to nemůžěš pochopit (a odhadnout který ze zápasů bude slavnější je docela obtížná záležitost,nemyslíš???)

Reagovat
HOST*yarda

Hm, s tím tak docela nesouhlasím, protože se dalo už předem čekat padne víc gólů, jelikož Real i Monaco mají ofenzívnější pojetí hry než londýnské kluby (aspoň o trochu) a taky se na ně kouká líp.

Reagovat
HOST*yarda

...čekat, ŽE padne...omlouvám se.

Reagovat
smazaný uživatel

Beckhama chválím, zahrál skvěle. Jeho absenci ale nevidím nijak tragicky, alespoň zpevníme defenzivu. Helgueru bych zkusil vrátit do zálohy, měli bychom v základu o jednoho dobrého hlavičkáře víc. Guti sice hlavičkovat umí, ale jen před brankou soupeře. Zase jsme dostali ty samé góly. Kolem Mora byli čtyři hráči, z toho přece nemůžou padat branky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už víme nominaci na Dány- Místo Puyola Capdevila, který začal sotva pravidelně hrát, to samý Gabri. Měl by tam být spíše Del Horno. N ajak dlouho je to Barcelonáci s Puyolem? Stejně tak chybí Joaquín, který má ale podle Marcy hrát ligu tak nevím... ?!? Gutiho návrat je velkým překvapením, ale jeho výhodou je univerzálnost. Dostal se tam podle očekávání Luque, nakonec i Salva s Morientesem. Tamudo, který ted v lize dva góly ne ! S Reyesem je to doufám stále dohodnuté že se adaptuje v Arsenalu. Čekal bych místo někoho z útočníků v nominaci Yesteho...

Reagovat
smazaný uživatel

A co Raúl? Podle mě teď na repre nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

raul je z formy ale nominaci na euru si bez něj stejně představit nedokážu, jinak tam budou spíše mladí nebo nezkušení útočníci

Reagovat
smazaný uživatel

V Realu za sebou má Beckhama s Gutim, napravo Figa, nalevo Zidana, před sebou Ronalda. Takže je uprostřed celé té ofenzivní supersíly. Jenže v 80% zápasů je z těch všech nejméně cítit. To už není náhoda. Musí na hrot!

Reagovat
smazaný uživatel

na hrot patří jasně Torres, teď má skvělou formu, to ať radši Raul nehraje

Reagovat
antimadrista

Co se týče Puyola tak asi na týden.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, s Del Hornem souhlas, Raúl teď trochu pauzíruje...

Reagovat
smazaný uživatel

vypadl i Xavi a to začal konečně něco hrát

Reagovat
antimadrista

Nezařazení Xaviho je úplná kravina...

Reagovat
smazaný uživatel

Real-Sevilla 5:1! Pusinky se snad už konečně rozstřílely. Odveta za podzim se vydařila, zahrál dobře Beckham a kdyby Ronaldo nehamounil po hattricku byl by rozdíl ještě větší. Jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu vynikající představení Beckhama s Gutim, tak to má vypadat! Ronie těch 30 gólů určitě dá, ty jeho střely se ani nevyplácí chytat

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, spíš jsem měl říct po dalším gólu, protože ten poslední dal půl minuty před koncem...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se ještě pár minut hrálo, tak by tam šoupl i ten třetí.

Reagovat
smazaný uživatel

hala madrid!!!!

Reagovat
antimadrista

Blbá náhoda...

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsi chtěl říct "bílá lahůdka" ne?

Reagovat
antimadrista

Ne, nechtěl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele