36. kolo
08.05.2004 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - FC Barcelona 1:0

Fantastická série Barcy - 17 zápasů bez porážky (a z toho jen 2 remízy) skončila ve Vigu. Barcelona jakoby se vrátila o několik měsíců zpět a předvedla ve Vigu výkon srovnatelný s těmi z kraje sezóny. Její soupeř, o všechno bojující Celta, si za nesmírně bojovný výkon výhru zasloužil a posunul svou naději na záchranu do reálnější roviny.

Barce chyběli zranění Puyol a Luis García. V obraně tak dostal prostor Marquez, vpředu Iniesta. Domácí opět postavili Mostovoie, zdařile mu sekundoval Edu. Nadšení domácí svého soupeře téměř po celý zápas bojovností přehrávali, Barca jakoby už ztratila jakoukoliv motivaci. Do první šance se mohl dostat rychlý Saviola, ale jeho průnik zastavil zvednutým praporkem pomezní rozhodčí. Aktivitu přebralo Vigo. Do kuriózní situace se dostal Ronaldinho, když uklouzl po jednom ze sprintů u střídačky a zranil kolíky jednoho z členů realizačního týmu.

Caceres střílel po rohu zblízka příliš vysoko, po centru Giovanelly se neprobil s míčem až k Valdesovi Edu. Na druhé straně zkoušel ve vápně domácích vykličkovat Ronaldinho, ale gólman Cavallero mu ve spolupráci s obránci míč vzal. Po centru Edua chybělo Oubinovi k zakončení jen o pár centimetrů delší noha. Před Valdése pronikl Velasco, ale brankář jeho střelu kryl. Spící Barcu probral až zužitkovaný roh domácích. Mostovoi přiťukl míč zpět k nekrytému Eduovi a ten přesnou střelou k tyči poslal Celtu do vedení. Do poločasu ještě prověřil Cavallera Ronaldinho, ale jeho střela šla do středu branky.

Do druhé půle nastoupil místo nevýrazného Iniesty Gabri, ale domácím se až na závěrečné minuty dařilo kontrolovat hru. Ronaldinho hlavičkoval nad, Gabri střílel mimo tyče. Obrovskou možnost zmařil na druhé straně Luccin. Průnik Edua do vápna kolem Oleguera ocenil sudí pokutovým kopem, ale Valdés vyrazil Luccinovu střelu na tyč. Domácí hrozili spíše z brejků, kterým velel právě driblér Edu. Cavallera prověřil tečovanou střelou Bronckhorst, ale gólman Viga ji vyrazil na roh.

Až v závěrečným minutách přišel tlak Barcy. Ronaldinho uvolnil Saviolu, ten přeloboval Cavallera, ale na brankové čáře nesmírně obětavě vyhlavičkoval míč směřující do sítě Juanfran. Sám se přitom zamotal do sítě. Poslední střelu vyslal na Cavallera Luis Enrique, ale domácí si už šokující vítězství vzít nenechali. Radost Juanfrana a spol. po závěrečném hvizdu rozhodčího byla nevídaná.

Šance Barcy naligový primát tak je už jen teoretická, Valencii stačí už jen 3 kola před koncem zvítězit v Seville.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná výhra. Tady se nemůže nic stát. Barca bojuje o titul a Vigo o záchranu.

Reagovat
antimadrista

Právě proto, to bude těžký. Celta zoufale potřebuje body. 1:2

Reagovat
PJ

1:1

Reagovat
antimadrista

To tak

Reagovat
PJ

Zkus se nad tim trochu zamyslet. Titul je pro vás dost daleko a to hráči dobře ví. Hnát vás může dopředu jen to, abyste se dostali před Real. Jenomže jak píše Joan, Celtě jde o všechno, bude hrát na 200%. Stát se může cokoli...

Reagovat
antimadrista

Jasně, ale ty zas koukni na statistiku. Barca je tým, kterej má nejlepší hry venku a to po celou sezonu. Navíc tu formu co má...

Reagovat
PJ

Jo, to je fakt. Ale na konci sezóny, kdy jednomu jde o hodně a druhýmu v podstatě o nic, to často bejvá jinak... :-)

Reagovat
HOST*Joan

Bude to těžký, Celta bude hrát na 200%, je to jejich zápas roku. Jestli nebudou bodovat jsou v prdeli. Minulej rok sme tam prohráli 2:0, hráli sme tam dobře, jenž ted sme nejlepší v la lize a předposlední Vigo nás nemůže ohrozit...

Reagovat
smazaný uživatel

My budem hrát na 350%!

Reagovat
HOST*Joan

Rijkaardova Barca je nejlepší za posledních 5 let. Vyplývá to ze statistiky na fcbarcelona.es...

Reagovat
PJ

Mno vzhledem k tomu jakejch těch posledních pět let pro Barcu bylo, je to určitě pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Je to i na fcbarcelona.com.

Reagovat
Mr.Jindros

mezi slepymi jednooky kralem

Reagovat
antimadrista

fcbarcelona.com/es je ta samá stránka.

Reagovat
smazaný uživatel

Vigo musí vyhrát a tak se budou tlačit na branku. Z toho bude těžit rychlý Saviola na protiútoky a ještě si někdo přemotivovaný z Viga vykoleduje červenou. Bude to asi těsné, ale Barca vyhraje.

Reagovat
antimadrista

Musíme dát rychle první gol.

Reagovat
antimadrista

Vypadá to dobře, van Bronckhorst zřejmě zůstane.

Reagovat
HOST*Joan

Davids chce ukončit kariéru v Barce, Bronckhorst chce zůstat a Overmars asi odejde do Ajaxu. Enrique řekl, že v nejbližší době řekne, jestli skončí nebo ne.

Reagovat
HOST*Joan

Je to jasný, přijde Luque, ani sem nevěděl, že je katálanec. Teda aspon řekl, že se mu nabídka barci líbí.

Reagovat
HOST*yarda

Hm a proč ho chcete vyměnit za Luíse Garcíu, o kterém jeden z vás, Barceloňáků řekl, že je to největší budoucí hvězda Barcy?

Reagovat
smazaný uživatel

Luque nahradí Overmarse. A řekl:Kdybych měl opustit Depr,tak je to jedině Barca. Takže ho u nás vítám. A Ti Holanďani (Gio+Edgar),tp je jwen dobře!! Potřebujeme oba dva.

Reagovat
antimadrista

Přeně tak, jsou skvělí.

Reagovat
antimadrista

Luis podle mě určitě zůstane.

Reagovat
antimadrista

To je škody, to je škody už sme mohli bejt před Realem.

Reagovat
PJ

Mno, jako bych to neřikal...

Reagovat
smazaný uživatel

To se se stáva. Každopádně 17 neproher po sobě,celkem slušný. A Depor prohrává,takže zůstane hezky tam kde je.

Reagovat
antimadrista

Teď sme opět "dream team"

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj se. Můj barceloňáckej instinkt mi říká,že to bude už brzi.

Reagovat
antimadrista

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele