33. kolo
17.04.2004 22:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Madrid 1:2

Real Madrid dokázal i v početním oslabení zvítězit v derby s Atléticem a zaplašil tak úvahy o jeho špatné formě či dokonce fyzické únavě. Skvělý zápas gradoval v druhé půli, vítězný gól hostí vstřelil poslední dobou kritizovaný Helguera. Boj o titul bude ještě dramatický.

Atléticu citelně chyběl distancovaný útočník F.Torres, jeho místo zaujal na hrotu osamocený Paunovič. Za ním nastoupil pětice záložníků. Realu chyběl zraněný Ronaldo, jehož nahradil opět Solari (nalevo, Zidane se tak posunul více do středu), v záloze s Beckhamem nastoupil místo Gutiho v obraně chybující Helguera, ve středu obrany dostali opět příležitost Raúl Bravo s Pavonem.

Real měl výborný vstup do zápasu, už ve čtvrté minutě se z gólu radoval Solari. Figo prošel excelentně středem hřiště, dal míč nalevo Solari, a jelikož gólman Aragoneses byl příliš vysunutý z branky očekávaje centr, překonal ho Solari chytrou střelou z úhlu na bližší tyč. Atlético gól nezlomil, hned vzápětí střílel nebezpečně ale těsně vedle Aguilera. V první půli se hra odehrávala převážně bojem ve středu hriště, příliš brankových situací diváci neviděli.

Beckhamův trestný kop Aragoneses vyrazil, stejně jako si poradil s Figovou střelou doprostřed branky. Stejně tak si poradil i Casillas se střelou Paunoviče. Velkou šanci těsně před přestávkou spálil Figo, když postupovali na obranu soupeře v přečíslení se Solarim, ale Figo zakončoval mimo tyče.

Atléticu chyběla na hrotu Torresova rychlost, a tak šel o poločasu posílit Paunoviče na hrotu Nikolaidis a byl to právě on, kdo se zasloužil o bleskové vyrovnání. Nikolaidis dobíhal dlouhý míč, byl ve vápně postrčen Pavonem a upadl. Pavon dostal po druhé žluté červenou kartu a Paunovič střelou doprostřed branky z penalty vyrovnal.

Od té chvíle by se dala atmosféra na stadionu Vicente Calderona krájet. Nano mohl být rád, že neviděl po faulu po přislápnutí Figova kotníku také červenou kartu. Další brilantní sólo středem hřiště předvedl opět Figo, Zidane však měl málo času na efetivnější zakončení a Aragoneses jeho střelu vyrazil.

Místo zraněného Ibagazy šel na hřiště Jorge a dostal se do sólového úniku na Casillase. Volil však střelu po zemi, kterou brankář Realu se štěstím zlikvidoval. Po další pěkné kombinaci Realu, která však vznikla jen díky faulu na jednoho z domácích hráčů, střílel jen vedle Zidane. Po spolupráci s Jorgem a Nikolaidisem trefil Paunovič jen vnějšek tyče Casillasovy branky.

Přestože hrál v oslabení, vypadal Real nebezpečněji, všichni jeho hráči dřeli nadoraz a dočali se i vítězného gólu. Zidaneho roh vyrazil Aragoneses jen k Beckhamovi, ten hlavou vrátil míč před branku, kde hlavičkoval osamocený Helguera lehce do prázdné branky. Hráči Atlética protestovali kvůli Raúlově faulu na Aragonesese, ale gól platil. Závěr utkání se nesl v duchu žlutých karet, vyrovnat se nepodařilo ani Nanovi z trestného kopu.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsme pořádne v prdeli.To je tutovka!Sorry ale je to tak!!! Atl.bude bojovat o účast o UEFA tak to ješte bude hodne ale hodne zaujímaví. HALA MADRID

Reagovat
antimadrista

To je pro vás konec.

Reagovat
Mr.Jindros

plichta ???? ze by ???? vubec nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, mám pocit, že nebude hrát Torres, tak aspoň něco...

Reagovat
exmafie

Když jsem viděl ten první gól Osasuny na Realu,jak se tam srazili ti dva kreténi v obraně a místo toho aby z tý země vstali,tak tam na tu akci čuměli vleže jak paka,tak jsem měl sto chutí vyhodit televizi z balkónu......Proti Atléticu bych v prvé řadě vykopal z obrany Helgueru a Mejiu (třeba do béčka nebo někam na farmu) a v klidu bych za ně jako stopery postavil Zidana s Beckhamem,tím bych nic neposral,páč i antimadrista s barceloňákem by v obraně zářili (a to i za předpokladu,že by to Realu co nejvíc kazili) víc než ty individua co se tam bez jasného cíle jen tak potloukají a občas zakopnou o balón (ve většině případů však tak nešťastně,že pokud si nedají sami gól tak aspoň přihrajou soupeři před prázdnou branku)...

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší hodnocení tady ještě nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Co to Fernando provedl !?!??!?!?! Loket za rozhodnutého stavu ??? ! Jestli ten parchant nemá náhodou už nakročeno do Realu

Reagovat
HOST*yarda

Hm, to víš, mladej a prudkej jak sra... A ne že by se nám nehodil.

Reagovat
HOST*Joan

Osudová chyba byla vyhození Makeleleho. Dokázal eliminovat vaši špatnou obranu. Ted tam hraje Beckham-no comment. Prostě se musíte dostat do vaší hry z minulýho roku-pomalé držení míče, Zidanova přesná přihrávka za obranu RONALDO- GOL. Nechci aby ste se do toho dostali, ale jedině tak vyhrajete na CAlderonu, i když asi ani tak ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, ta tvoje osa bude mírně neúplná, když je Ronaldo zraněný.

Reagovat
HOST*Joan

Jo a vyhodte Mejíu. Tenhle borec, kterej se hraje na madridskýho Puyola tam nemá co dělat. Raúl Bravo by byl lepší. Navíc hrajete jen se třema obráncema. Carlose počítám jako ofenzivního záložnka. Kdyby ste koupili Wayna Bridge a Waltera Samuela, tak by to bylo o nečem jiným. Jenže Perez přemýšlí o jinejch. Takovej Nistelrooy, Henry nebo Owen jsou pro něj lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Obránci jim tolik nevydělají na reklamních věcech. Real chce hlavně vydělávat.

Reagovat
smazaný uživatel

S Mejíou a Makelelem máš pravdu, to je jasné. Mejía je tak na úrovni v zimě vyhozeného Rubéna, prostě hodně špatný stoper. Makelele je jasná jednička na svém postu. A dokud tam bude Becko, tak se nikam nepohneme. S Carlosem ale nemáš pravdu! Kolik z jeho strany padá gólů? Naprosté minimum!!! Míchel dělá napravo co může, ale v tomto směru s Robertem jasně prohrává. Kdybychom měli Bridge, tak to sice zavře, ale branek v naší síti by určitě neubylo. A dopředu na Carlose nikdo nemá, to všichni víme. A osa Zizou - Ronie je také výmysl. Jestli jsi Real sledoval pozorně, pak musíš vědět, že zase tolik branek z toho nepadalo. Loni Roniemu nejvíc nahrával Figo a hlavně Raúl (před rokem 16 asistencí, letos ubohé 2).

Reagovat
exmafie

V derby se všechno zlomí,jako "úspěšný" sázkař doporučuji čistou dvojku....

Reagovat
HOST*yarda

Hm, já bych sice pochybovat neměl, ale radši sázet nebudu.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak teď ti to vyšlo

Reagovat
HOST*exmafie

jako vždycky (skoro)....už se těším na dres Hondurasu...

Reagovat
HOST*Nitri

Souhlasím s yardou!!!My,celá parta co si tu píšeme tak byjsme porazili ve fotbale i tak slavný zym jako Real!!! !!!ale doufám,že se real zvedne a bud ezase jako byval!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, Florentino Pérez prohlásil, že na letním trhu hodlá ulovit až 4 nové posily (2 galácticos a 2 ...méně galácticos, asi ze španělské ligy). Z těch spekulací, o koho by mělo jít, moc radost nemám: Zmiňován je Ruud, Totti, Henry a z La Ligy Xabi Alonso, Joaquín a Ayala. Ani slovo o skutečně výborné posile zadních řad (Ayalu nám Valencia nedá).

Ze stoperů mě napadá Samuel, event.neprodejný Nesta a zapomnětlivý Ferdinand. Další možností by mohli být Brazilci Lúcio a Alex. O prvním se v souvislosti s Madridem vůbec nemluví (a přitom je výborný) a Alexe prý už koupila ta mrcha Abramovič a půjčila ho někam na hostování A s defenzívními záložníky taky nevím nevím: Makelele se nevrátí Vieira nechce, Davidse zase nechceme my ...

Nicméně se modlím za to, aby si Florentino sundal růžové brýle a koupil takovou obranu, před kterou se budou soupeři třást.

Reagovat
exmafie

Kam na ty posily ten kokot chodí....Možná chce obnovit dřívější herní styly s pěti útočníky v poli...A zrovna Totti,to bych fakt začal souhlasit s tím,že do Realu chodí jenom namyšlení pičíci.... Konec Realu se blíží????

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebujeme dva defenzivní a jednoho ofenzivního plejera. Vybíral bych z těchto jmen: Chivu, Samuel, Nesta, Ferdinand, Vieira, Pirlo, Makelele, Xabi Alonso, Joaquín, Torres.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ta poslední trojka zní zajímavě Možná bych k nim přihodil Samuela nebo Chivua, Italové se v La Lize moc neprosazují (ad Nesta, Pirlo) a Ferdinand asi nebude chtít z Manchesteru. Možná se trochu zapomíná na Emersona, který se mi ale zdá celkem náladový. A Makeleleho s Vieirou už jsem komentoval.

Reagovat
HOST*Joan

3:0, minulej rok ste to měli podplacený-3 goly z ofsajdu.

Reagovat
smazaný uživatel

A vsadíme se o Saviolovy trenky, že tam nebyl ani jeden?

Reagovat
HOST*

jenom tak dál :))

Reagovat
HOST*

Pavon by mel uklízit rdeji!!!

Reagovat
HOST*Zamorano

Jo,na stadione-blbec!!!

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak jsme konečně zase vyhráli a tři důležité body z venku jsou doma Atlético si vypracovalo více příležitostí, ale bohužel (bohudík) dalo jen penaltu. Škoda vyloučení Pavóna

Reagovat
exmafie

Hlavní je,že jsme zase na špici (popravdě řečeno jsem to čekal),snad San Sebastian zítra překvapí a pomůže nám k titulu...

Reagovat
HOST*Nitri

Přesně S.Sebastian musí vyhrát!!!!!!!!Real Madrid C.f

Reagovat
antimadrista

Titul pro Valencii

Reagovat
HOST*yarda

Hm a svěrací kazajku pro Antimadristu.

Reagovat
HOST*exmafie

Reagovat
antimadrista

No jo, vrána k vráně sedá...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele